Medimagazin logo

Recep Akdağ :Aile hekimliği, 2007'de Türkiye'ye yayılacak

Bakan Akdağ, aile hekimliği pilot uygulamasının Düzce'de başlatılacağını, önümüzdeki yıl 5-10 ile, 2007 başından itibaren de Türkiye'ye yayılacağını açıkladı
Recep Akdağ :Aile hekimliği, 2007'de Türkiye'ye yayılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bakan Akdağ, aile hekimliği pilot uygulamasının Düzce'de başlatılacağını, önümüzdeki yıl 5-10 ile, 2007 başından itibaren de Türkiye'ye yayılacağını açıkladı.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki aylarda Düzce'de pilot uygulaması başlatılacak olan aile hekimliğinin üç yıl gibi kısa bir sürede butün Türkiye'ye yayılacağını açıkladı.



Aile hekimliğiyle birlikte sağlık sistemi ve kültüründe önemli bir değişik yaşanacağını kaydeden Akdağ, konuya ilişkin yönetmelik çalışmalarının tamamlandığını, pilot uygulamaya geçmek için hazırlıkların son aşamaya getirildiğini söyledi.


Akdağ, "Planlarımızda uygulamayı önümüzdeki yıl 5-10 il'e, 2007 başından itibaren bütün Türkiye'ye yaymak var. Dünyadaki örneklerine baktığımızda 4 ile 8 yıl içinde yaygınlaştırıldığını görüyoruz. Biz kendimize hızlı bir yol haritası çizerek 3 yıllık bir süre öngördük" diye konuştu.


5,5 milyar kazanabilecek

Akdağ, "Hastasını daha çok memnun eden daha çok çalışan daha çok kazanacaktır. Bugün artık hekimlerimiz maaşlarının birkaç katı döner sermaye alabilemektedir. Performansa göre döner sermaye uygulamasından önce 1 milyar maaş ve 500 milyon katkı payı kazanan bir doktor bugün 4 milyar katkı payı alıyor" dedi. Aile hekimlerinin özlük haklarını düzenleyen ücret yönetmeliğine göre bir aile hekimi ayda 5,5 milyar lira kazanabilecek.

Yenişafak
recep
akdağ
:aile
hekimliği
2007'de
türkiye'ye
yayılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir