Medimagazin logo

Hükümetin tüp bebek genelgesi yasal güvenceye kavuşuyor

Tasarı yasalaşırsa SSK'lıları da kapsayacak Tüp bebek tedavisinin bir bölümünün devletçe üstlenilmesine yasal güvence geliyor. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların genelge ile yararlandığı bu hak, SSK'lıları da kapsayacak şekilde yasaya taşınacak
Hükümetin tüp bebek genelgesi yasal güvenceye kavuşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tasarı yasalaşırsa SSK'lıları da kapsayacak Tüp bebek tedavisinin bir bölümünün devletçe üstlenilmesine yasal güvence geliyor. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların genelge ile yararlandığı bu hak, SSK'lıları da kapsayacak şekilde yasaya taşınacak.


Meclis'te konunun öncülüğünü üstlenen AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, TBMM'ye sunulan Sosyal Güvenlik Yasa tasarısında tüp bebek uygulamasının 'masrafları devletçe karşılanacak sağlık hizmeti' kapsamında olmadığını görünce harekete geçti. Tasarı mevcut haliyle yasalaşırsa, genelgeyle düzenlenmiş mevcut uygulamanın da tartışmalı hale geleceğini savunan Şahin, hem parti yönetimi hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları ile görüştü.


Parti yönetiminden destek sözü alan Şahin, bürokratların tereddüdü üzerine, "İsterseniz şu anda üç olan deneme hakkını ikiye indirin. Ama çocuk hayaliyle yanıp tutuşan ailelerin umutlarını söndürmeyin" dedi.


Şahin'in girişimleriyle, şu anda TBMM Sağlık Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyonda bulunan tasarıya söz konusu düzenlemenin bir önerge ile eklenmesi gündeme geldi. Tasarı-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da görüşüldükten sonra Genel Kurul'da ele alınarak yasalaşacak.

'Hangi tasarıya eklensin' tartışması
Çalışma Bakanlığı yetkilileri tüp bebek düzenlemesinin, suiistimalleri önlemek için başta yaş olmak üzere belirli kriterlerle birlikte Genel Sağlık Sigortası Yasası'na eklenmesinden yana. Ancak AKP'li kadın milletvekilleri, genel sağlık sigortasına ilişkin yasanın çıkarılmasının zaman alacağı endişesiyle, düzenlemenin Meclis'teki tasarıya eklenmesi görüşünde ısrarlı.

Radikal
hükümetin
tüp
bebek
genelgesi
yasal
güvenceye
kavuşuyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir