Medimagazin logo

Çanakkale'de başhekim krizi AKP'yi karıştırdı

Çanakkale Devlet Hastanesi'ne atanacak yeni başhekimle ilgili ortaya atılan söylentiler, AK Parti Çanakkale Teşkilatı ile milletvekillerini karşı karşıya getirdi
Çanakkale'de başhekim krizi AKP'yi karıştırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çanakkale Devlet Hastanesi'ne atanacak yeni başhekimle ilgili ortaya atılan söylentiler, AK Parti Çanakkale Teşkilatı ile milletvekillerini karşı karşıya getirdi.

Çanakkale'de Devlet Hastanesi ile Bahattin ve Huriye Demircioğlu hastanelerinin birleştirilmesinin ardından, AK Parti'nin isteği doğrultusunda bu 2 hastaneye tek başhekim olarak Beyin Cerrahi Uzmanı Kenan Eliuz'un getirileceği söylentilerinin basında yer alması nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, il yönetimini suçladı.

Çanakkale'de Devlet Hastanesi ile eski SSK hastanesi olarak bilinen Bahattin ve Huriye Demircioğlu hastanelerinin, 16 Aralık 2005 tarihi itibariyle birleştirilerek tek hastane haline gelmesi konusundaki kararın çıktığını belirten Köşdere, "Bu konuda karar çıktı. Yapılan yeni düzenlemeyle, 2 hastane birleştirilecek ve burada tek başhekim olacak. Ancak burada şunu açıkça söylemek isterim; burada tek başhekimin kim olacağı konusunda karar 2 hastane başhekimiyle bayramdan sonra yapacağımız ortak toplantının ardından verilecek. Bizim için bütün doktorlarımız başhekimlik yapabilecek kapasitede. Onları ayırt etmemiz mümkün değil. Gerek Orhan Talu gerekse İsmail Temiz, hastanelerinde yaptıkları başarılı çalışmalarıyla göz doldurdu" dedi.

İbrahim Köşdere, iki hastanenin birleştirilmesinden önce ortaya atılan 3. başhekim isminin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Burada benim rahatsızlık duyduğum konu, daha hastaneler birleştirilmeden ortaya atılan bir üçüncü başhekim ismi. Buradan açıkça söylemek istiyorum; ben milletvekiliyim. Çanakkale'de il yönetiminin milletvekillerinin haberi olmadan bir başhekim ismini tayin etmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bırakın onu, başarı ve takdir getiren çalışmalarıyla göz dolduran iki hastanenin başhekiminin değiştirilmesini kabul etmemiz bile mümkün değil. Eğer hastaneler birleştirilecekse, iki başhekimle oturulup konuşulur ve hangisi isterse onun başhekimliğinde bu iş devam eder. Burada il yönetimi yanlış yapmıştır. Bakın Gelibolu Devlet Hastanesi'nde bir olay oldu. Milletvekilinin haberi olunca nelerin yapıldığını da burada herkes gördü. Bu olay sonrası 60'a yakın hastanenin ihalesi iptal edildi. Bakınız milletvekilinin temsil sorumluluğu ağırdır. İl başkanının sorumluluğu ise daha da ağırdır. Onun paylaşma adına imkanı var. Milletin vekilinin paylaşma adına muhatabı ve sorumlusu da halktır. Biz sorumluluğu, mesuliyeti halktan aldığımız halde halkımız bizim adımıza talepte bulunacak ve milletvekilinin bundan haberi olmayacak. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Eğer zafiyetler var ise bunu kendi aramızda aile ortamında konuşur ve radikal kararlar alarak gideririz. Bu ortamda il yönetimiyle aramızda kopukluk var. Şu an o öyle görülüyor. Bunu da tam anlamıyla kopukluk olarak görmemek lazım. Bunu yetki kullanma bilinçsizliği olarak kabul edelim. Ancak bu sorun çözülecek."

AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, muhalefet Milletvekili CHP Çanakkale Milletvekili İsmail Özay'a da tepki göstererek, "Muhalefet, AK Parti'nin Çanakkale'de kadrolaşma yaptığını söylüyor. Bu kesinlikle doğru değil. Asıl kadrolaşma CHP döneminde yapıldı. Bunlar değişimin ne olduğunu bilmiyorlar. Sürekli seçim istiyorlar. Buyursunlar seçime gitsinler. Yüzde 10'un üzerinde oy alırlarsa istediklerini vermeye hazırım. Demokrasilerde en büyük sonuç sandıkta olur. Bizler de sandıkta görev başına geldik. Muhalefet istedi diye seçim yapılamaz. İktidar partisi ne derse o olur. CHP ancak kongreler partisi olur. Başka da bir şey olamaz" diye konuştu.

Öte yandan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Çanakkale İl Başkanı Reyhan Demirtaş, "Çanakkale Devlet Hastanesi'ne atanacak başhekim ismini sizin belirlediğiniz söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusuna ise şu cevabı verdi:
"Evet doğrudur. Sağlık Bakanlığı kararıyla hastanelerin birleştirileceğinin açıklanmasının ardından, il ve ilçe başkanlarımızla oturup başhekim konusunda ortak bir isim üzerinde karara vardık. Ben 24 yıl Avrupa'da kaldım. Sağlık hizmetlerini çok iyi bilirim. Ancak benim isteğim ve baskımla eğer bir başhekim istifa ediyorsa, bunu sizin taktirinize bırakıyorum."
İHA
çanakkale'de
başhekim
krizi
akp'yi
karıştırdı
Yorum (1)
cengiz öz
Değerli yazarın bu yazısını okurken hakvermemek elde değil. yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Kanun koyucuların mutlaka kılık kıyafet konusunda alınan kararların uygulanmasını sağlamaları gerektiğini düşünüyorum. sayın yazar yazısını yenibir konuda buluşuncaya kadar... diye bitirmiş.Naçizane bir önerim olacak haddimi aşarak; bir yazısında da sağlık çalşanlarının çalıştığı ortamlrın fiziki şartlarını anlatabilir ve önerilerde bulunursa sevinirim. devlet hastanelerinde poliklinik odaları, dinlenme odaları, hasta odaları vs... aslan yattığı yerden belli olur çok güzel bir atasözü, yapılan hizmetin profesyonelliği ile bakanlığın layık gördüğü fiziki şartların uyumsuzluğu herhalde sadece benim sıkıntı sandığım bir olay değildir...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir