Medimagazin logo

Tarım Bakanlığı: Kuş gribi sona erdi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 5 Ekim 2005’te Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde meydana gelen kuş gribiyle ilgili alınan önlemler sonucunda hastalığın ortadan kaldırıldığına ilişkin Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı ile Avrupa Birliği Komisyonu’na Final Raporu gönderdiğini açıkladı
Tarım Bakanlığı: Kuş gribi sona erdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 5 Ekim 2005’te Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde meydana gelen kuş gribiyle ilgili alınan önlemler sonucunda hastalığın ortadan kaldırıldığına ilişkin Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı ile Avrupa Birliği Komisyonu’na Final Raporu gönderdiğini açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde meydana gelen kuş gribinin, alınan önlemler sonucunda ortadan kaldırıldığına ilişkin Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE) ile Avrupa Birliği Komisyonu’na Final Raporu gönderdiğini açıkladı.

Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 5 Ekim 2005’te Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde görülen kuş gribiyle ilgili alınan sıkı önlemler sonucu hastalığın tamamen kaldırıldığı yolundaki Final Raporunun OIE ve Avrupa Birliği Komisyonu’na 8 Aralık 2005’te gönderildiği belirtildi. Bakanlık, "OIE’nin bu konudaki kuralları doğrultusunda yapılan tüm klinik ve laboratuvar incelemeleri sonucunda hastalık tespit edilememiştir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde düzenlenen Hastalığın Bitişi Raporu OIE ve AB’ye 8 Aralık 2005 tarihinde gönderilmiştir" açıklamasında bulundu.

Kuş gribinin çıktığı bölgede Bakanlığın 10 bin 147 kümes hayvanını itlaf ettiği ve bunun karşılığında üreticilere 104 bin 986 YTL tazminat ödediği vurgulandı.


Hürriyet
tarım
bakanlığı:
kuş
gribi
sona
erdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir