Medimagazin logo

Sahra Sıhhiye Okulu 308. dönem tabipler ant içti

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, irtica ümidiyle yaşayanların ancak hayal kurabileceğini söyledi. <br />308. dönemde bir aylık eğitimlerini tamamlayan 153 tabip asteğmen, ant içerek diplomalarını aldı
Sahra Sıhhiye Okulu 308. dönem tabipler ant içti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, irtica ümidiyle yaşayanların ancak hayal kurabileceğini söyledi.
308. dönemde bir aylık eğitimlerini tamamlayan 153 tabip asteğmen, ant içerek diplomalarını aldı.

Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı 19 Mayıs Kışlası'nda yapılan yemin töreni, Tümgeneral Naci Beştepe'nin tabip asteğmenleri selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dönem birincisi Tabip Asteğmen Fikri Demir'e, Tümgeneral Beştepe tarafından takdir belgesi verildi. Demir, daha sonra yaş kütüğüne ismini çaktı.
Törende yaptığı konuşmada, çağdaş uygarlık yollundaki Türkiye'nin hiçbir engel tanımayacağını belirten Tümgeneral Naci Beştepe, tabip asteğmenlere seslenerek, "1933 yılında Bursa'da ezanın Türkçe okunmasına son verilmesini isteyen cahil ve gerici bir grubun olay çıkarması üzerine Ulu Önder Atatürk'ün konuyla ilgili söyleminde vurguladığı gibi; 'Türkiye Cumhuriyeti'nin, Anayasa ile belirtilen rejimin ve devrimlerinin sahip ve bekçileri olacaksınız. Bunları zayıf düşüren hareketlere karşı sizin öz benliğiniz olan bu eserimizi koruyacaksınız. Bu mücadele sırasında haksızlığa uğramaktan çekinmeyeceksiniz. Haksızlığı oluşturan sebeplerinde ortadan kaldırılmasının yine görevi sizlere aittir'. Aydın Türk gencinden istediğimiz ve beklentilerimiz budur. Bu kararlılığı gösterdiğiniz takdirde irtica ümidiyle yaşayanlar ancak hayal kurabilir, bir süre sonra da hayal kurmaktan vazgeçmek zorunda kalır" dedi.


Geçit töreniyle son bulan törenden sonra asteğmenler aileleriyle hasret giderdi.


İHA
sahra
sıhhiye
okulu
308.
dönem
tabipler
ant
içti
Yorum (5)
Mücahit Altuntaş
Sadece diplomayla “doktor” olunmaz, o mesleğin gereklerini de yerine getirmeniz gerekir. Kişisel olarak doğru ! Ama işi kişiselliğe bırakmak yerine sağlık sisteminin muayne süresinden , performans sistemine, akılcı sevk sistemi , bilgini ve tecrübenin paylaşıl( ama )ması gibi sorunlara bakmak gerekir.Burada büyük arızlar var ! Son dayatması dönüşüm sisteminde bu arızalar daha katmerleştirildi. Yazınız aslında kişisel tutmlardan çok , sağlık sistemi mevcut ahlakı , ahlaksızlığı , bilimselliği , perspektifi ,oryantasyonu üzerinden yürümesi gerekir. Kişilerin ahlakı subjektif ve görelidir. Bilimsel yöntem , göreliliğe dar bir aralık tanır , sistemi iyi değerlendirir , sistemi ahlaklı, etik , kurallara bağlı tutar.Sistemi denetler. Kültür olarak bilimsel sisteminin çalışması için toplum olarak siyasal ve yönetsel sistemize de dahil etmemiz gereken sorun yada özellikleri aşağıda belirtiyorum. Evrensellik Örgütlü şüphecilik , Tarafsızlık Paylaşımcılık Dürüstlük konularında sorunlar , sorunlarımız var. Dr.Mücahit Altuntaş iç hastalıkları
0
Cevapla
Sağlık kölesi
Geldiğimiz noktada hepimizi bekleyen son ne yazık ki kölelik. Hekimlerin çalışma alanları kısıtlandıkça daha da artan bir sömürü ile karşı karşıya kalacağız. Arkadaşlar lütfen karşılaştığımız sorunları paylaşalım. Biz de bizleri sömüren hastanelerin sicilini tutalım. Yaşadıklarımızı, kendi isimlerimizi veremesek bile, yazalım ve meslektaşlarımızı uyaralım. Biz bir kara liste oluşturursak belki bizi sömürenler, maaşlarımızı ödemeyenler ayaklarını denk alır. Ben Manisa Sekiz Eylül hastanesinde çalıştım. Maaşımı alamadım. Alamadığım gibi etik olmayan tetkik ve uygulamalara zorlandım. İstifa ettim. Şimdi alacaklarımı alabilmek için mahkeme sürecindeyim. Fakat bundan çok daha fazlası gerekiyor. Şimdi bir başka meslektaşım bu düzenin içinde. Lütfen bizlerin hayatları ile oynayan yüzsüzleri açıklayalım.
0
Cevapla
amenzir
Ben de özel sektörde çalışan bir hekimim.Öğrencinizin yaşadıklarını ben de yaşıyorum.Özel hastaneler para kazanmak için hekimleri etik dişi çalışmaya zorluyorlar ve onları çok az bir ücretle çalıştırıyorlar.bütün risk ve sorumluluk hekime ait.Zamanında bıçak parasını etik bulmadığım için devlette çalışmamıştım.ancak şu an özel sektör daha kötü.Hekimler hastaneler tarafından kullanılıyorlar.Bence SGK ödemenin tümünü hastaneye yapmamalı,hekimin standart bir yüzdesi olmalı ve o miktar direkt hekime ödenmeli.Hipokrat yemini etmiş hiçbir hekim hastaneler kadar para kazanma hırsına sahip değildir.Mesleğini çok para kazanmak için yapmayan hekimler de böylece kendilerini güvence de hissedip hastanelerin baskısına direnebilirler.Hekimin şu an hiçbir iş güvenliği yok.Ay sonu hastanenin gönlünden kopan parayı alıyor
0
Cevapla
Frankie Bellevan
ağzınıza sağlık nurettin hocam. şartlar ve yozlaşma ne kadar kötü olursa olsun deontolojiye herzamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz da kesin. hepimiz öncelikle kendi dşüncelerimizden ve davranışlarımızdan sorumluyuz. bu herşeyden önce kendimize karşı olan bir sorumluluğumuz. birimiz hepimiz,hepimiz birimiz için. sevgiler,saygılar hocam.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
nurettin hocam:bestesi 14 haziran 2008'de izmir'de vefat eden rahmetli bestecimiz büyük üstad avni anıl'a ait olan ve güftesi 4 kasım 1984'te vefat eden değerli şair ümit yaşar oğuzcan'a ait olan bu güzel eseri bize tekrar hatırlattığınız için de ayrıca teşekkürler. selamlar,saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir