Medimagazin logo

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde ihmal iddiası

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde, ilk tetkikinde geriye gönderilen ancak fenalaşarak tekrar kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan ve akabinde hayatını kaybettiği iddia edilen 6 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili ihmal iddiasıyla adli tahkikat başlatıldı
Balıkesir Devlet Hastanesi'nde ihmal iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Balıkesir Devlet Hastanesi'nde, ilk tetkikinde geriye gönderilen ancak fenalaşarak tekrar kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan ve akabinde hayatını kaybettiği iddia edilen 6 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili ihmal iddiasıyla adli tahkikat başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre, Dursunbey İlçesi'nin Delice Köyü'nde ikamet eden Mustafa-Zeyni Altınöz'ün 6 yaşındaki çocukları Yunus, 20 Eylül 2005 Salı günü arkadaşlarıyla oynarken düşüp başını çarptı.

Gelen haber üzerine ailesi tarafından hemen Dursunbey Devlet Hastanesi'ne götürülen Yunus Altınöz, durumu ağır olduğu için ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaşadıklarını anlatan acılı baba Mustafa Altınöz, hastane acilinde görevli pratisyen hekim Y.C.'nin müdahale ettiği çocuğunda, kendilerine, filminde herhangi bir bulguya rastlanılmadığının bildirilip, "Önemli bir şeyi yok" dendikten sonra bir krem ve kan için şurup verilerek evlerine gönderildiğini söyledi.

Altınöz ailesi, gece döndükleri evde çocuklarının rahatsızlığının devam ettiğini, 2 gün sonra iyice fenalaşan Yunus'u 23 Eylül 2005 tarihinde sabaha karşı saat 02.30 sıralarında tekrar hastaneye götürdüklerini, Dursunbey'deki doktorların derhal Balıkesir'e sevk etmesi üzerine tekrar geldikleri hastanede çocuklarının bu defa hemen ameliyata alındığını anlattı.

23 Eylül Cuma sabahı komada çıktığı ameliyattan sonra yoğun bakım odasına alınan minik Yunus, bitkisel hayata girdiği öğrenilen tedavisinin dördüncü günü (26 Eylül 2005 Pazartesi) akşam saatlerinde hayatını kaybetti.


Dursunbey Devlet Hastanesi yetkilileri, Yunus Altınöz'ün kendilerine getirildiğinde ağır bir vaka olduğu için hemen Balıkesir'e sevk ettiklerini, çocuğun 2 gün sonra tekrar getirildiğinde yine acil vaka olarak aynı şekilde Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gönderdiklerini açıkladı.

Küçük Yunus'un ölümü, savcılığı da harekete geçirdi. Baba Mustafa Altınöz ve yakınları, Yunus'un hastaneye getirildiği ilk anda filmine bakıp, önemli bir şey olmadığını söyledikten sonra geriye gönderen hekimi suçlarken, "Yunus seneye okula başlayacaktı. Çocuğumuz ihmal kurbanı öldü" diye tepki gösterdi.

Amca Ali Altınöz ise ameliyattan sonra doktorların Yunus için adeta seferber olduğunu, ellerinden gelen her şeyi yapmalarına rağmen yeğenini kurtaramadıklarını belirtip büyük acı yaşadıklarını söyledi. Cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Yunus Altınöz'ün cenazesi, Delice Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatılan olayla ilgili Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Dursunbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de geniş çaplı araştırma yaptığı bildirildi.

Acılı baba Mustafa Altınöz'ün sorumlular hakkında dava açmaya hazırlandığı belirtildi.

İHA
balıkesir
devlet
hastanesi'nde
ihmal
iddiası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir