Medimagazin logo

Uzman doktor nöbetine 4.Murat usulü denetim

Sağlık Bakanlığı, hizmet hastanelerinde nöbet tutmak istemeyen, ancak tutuyormuş gibi görünen uzman doktorları önümüzdeki günlerde tebdili kıyafet yöntemiyle avlamaya hazırlanıyor
Uzman doktor nöbetine 4.Murat usulü denetim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, hizmet hastanelerinde nöbet tutmak istemeyen, ancak tutuyormuş gibi görünen uzman doktorları önümüzdeki günlerde tebdili kıyafet yöntemiyle avlamaya hazırlanıyor.


Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Osman Güler ANKA’ya yaptığı açıklamada, 4’ten fazla uzman doktoru olan ve asistan yetiştirmeyen hizmet hastanelerinin acil servislerinde, özellikle kadın doğum, çocuk, genel cerrahi ve dahiliye bölümlerinden 1 uzman doktorun branş nöbeti tutması gerektiğini belirtti.

Kağıt üzerinde bunu başlattıklarını ancak, fiiliyata henüz tam olarak geçiremediklerini söyleyen Güler, "Kulağımıza nöbet tutuyormuş gibi görünen ama tutmayan hekimlerin bilgisi geliyor" dedi. Güler, bu nedenle ay içinde Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerinin elemanlarının tebdili kıyafet ile acil servis branş nöbetlerini sıkı denetime alacaklarını kaydetti.

Hekimlerin dinlenemedikleri için nöbet tutmak istemedikleri yönündeki eleştirilerin yanlış olduğunu ifade eden Güler, "Doktorların gecede beş defa evlerinden çağırılmaları, yani icab nöbetleri mi iyi, yoksa hastanede kalmaları mı? Zaten hastanede kalan doktorların da dinlenmeye zamanı oluyor" dedi.

Bakanlığın, denetimleri 745 hizmet hastanesinde gerçekleştireceği öğrenildi.

"BRANŞ NÖBETİ YARGIYA TAŞINDI"
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Orhan Odabaşı ise nöbetlere karşı olmadıklarını, ancak altyapı tamamlanmadan uzman doktorlara nöbet tutturmanın bir önemi kalmadığına işaret etti. "Üstelik bu doktor ertesi gün izinli de sayılmayacak. Yeterli dikkat ve özeni belki de gösteremeyecek. O zaman suçlu kim olacak" diye konuştu.

Doktorların bu nedenle acil servis branş nöbetlerini tutuyor gibi göründüklerini ancak tutmadıklarını ifade eden Odabaşı, bu nöbetlerin kaldırılması için yargıya başvurduklarını belirtti.


Milliyet

uzman
doktor
nöbetine
4.murat
usulü
denetim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir