Medimagazin logo

Prof. Dr. Göksel Kalaycı cinâyetine doktorlardan alkışlı protesto

İstanbul Tabip Odası, hastane otoparkında kurşunlanan Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı’nın öldürülmesini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden İstanbul Tıp Fakültesi’ne yaptıkları yürüyüşle protesto etti
Prof. Dr. Göksel Kalaycı cinâyetine doktorlardan alkışlı protesto
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Tabip Odası, hastane otoparkında kurşunlanan Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı’nın öldürülmesini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden İstanbul Tıp Fakültesi’ne yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Yaklaşık bin kişilik bir grubun katıldığı yürüyüşe İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Kaplan ve sağlık çalışanları katıldı. Kortejin önünde “Hedef tahtası olmak istemiyoruz” yazılı bir pankart ile “Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı” yazan bir çelenk yer aldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan grup Kızılelma Caddesi’nden Millet Caddesi’ne çıkarak İstanbul Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Kalaycı’nın öldürüldüğü otoparka kadar yürüdü. Burada karanfilleri yere bırakan grup bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, “Barışın yeniden egemen olması için şiddete son diyorum; çünkü bu gidiş iyi değil.” diyerek şiddet olaylarının önlenmesini istedi. Şiddetin toplumsal bir kültür haline geldiğine dikkat çeken Gürsoy, insanların hem sevindiği zaman hem de kızdığı zaman silaha sarıldığına dikkat çekerek, kişisel silahlanmanın sınırlandırılmasını istedi. İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu insan sağlığına hizmet veren doktorlara karşı şiddet uygulamanın yanlış olduğunu vurguladı.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere de “Kalaycı’nın öldürülmesinden tüm üniversite camiası derin bir üzüntü içindedir. Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz.” dedi. Türkiye’nin birçok ilinde doktorlar, tabip odaları başkanları, sağlık çalışanları Kalaycı’nın öldürülmesine tepki göstermek için protesto yürüyüşü yaptı.

Öte yandan Kalaycı’nın 4 gün önce fakültenin otoparkında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yakalanan Y.C. için 1 gün daha ek gözetim süresi alındı. Kalaycı’yı öldüren silahı bulmak için cinayet zanlısı Y. C. ’nin iş ortağı H.K. isimli şahsın evine baskın düzenleyen polis, 1 adet el bombası, 38 adet mermi ve bir adet şarjör ele geçirdi. H.K.’nin Aksaray’da bir lunaparkı da işlettiği ifade edildi. Emniyet yetkilileri H.K.’nin işyerinde ele geçirilen mermilerin, Göksel Kalaycı cinayetinde kullanılan mermilerle aynı olup olmadığının araştırıldığını kaydetti. Abdullah Dirican, Ufuk Köroğlu, İstanbul

Zaman
prof.
dr.
göksel
kalaycı
cinâyetine
doktorlardan
alkışlı
protesto
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir