Medimagazin logo

Pamukkale Ünv. Tıp Fakültesi, TUS'ta beşinci oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, 2005 yılı Eylül döneminde yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) 47 tıp fakültesi arasından ilk 5 içerisinde yer aldı
Pamukkale Ünv. Tıp Fakültesi, TUS'ta beşinci oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, 2005 yılı Eylül döneminde yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) 47 tıp fakültesi arasından ilk 5 içerisinde yer aldı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2005 Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda gösterdiği başarı ile 47 üniversite arasında yer alırken, kuruluş itibari ile üniversiteler arasında ilk sıraya yerleşti. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı açıklamada, "2000-2001 öğretim yılında İzmir'den Denizli'ye taşıdığımız ve Denizli'de eğitimlerini sürdüren öğrenciler Haziran 2005 itibarıyla mezun olmuşlar, PAÜ Tıp Fakültesi ilk mezunları olarak Eylül 2005'te yapılan TUS sınavına girmişlerdir. Bu sınavda Hacettepe, Marmara, İstanbul ve Kocaeli Tıp Fakülteleri'nin ardından 5. sırada yer alarak 47 tıp fakültesi arasında iyi bir performans sergilenmiştir. PAÜ Tıp Fakültesi bu başarısı ile yaşıtı tıp fakülteleri arasında 1. sıraya yükselmiştir" dedi.

PAÜ Tıp Fakültesi araştırma ve yayın çalışmalarında da SCI verilerine göre öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı dikkate alındığında 2004 yılı içinde 0.89 oranla birinci sıralarda yer aldığını belirten Prof. Dr. Bağcı, "Eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet üçgeninde her geçen gün insanın önceliklerini dikkate alarak projeler üretmeye devam eden fakültemizin gerçekleştirdiği yenilikler ve atılımlar kamuoyunda oldukça ilgi uyandırmıştır. PAÜ Tıp Fakültesi projelerine her geçen gün yenilerini ekleyerek yoluna devam edecektir" diye konuştu.

İHA
pamukkale
ünv.
tıp
fakültesi
tus'ta
beşinci
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir