Medimagazin logo

Yeşil kartlılar ilacın yüzde 20’sini ödeyecek

Bedava ilaca hücum eden yeşil kartlılara ‘katkı payı’ tedbiri geldi. Yeşil kartlı vatandaşlar bugünden itibaren reçetelerine yazılan ilaçlar için yüzde 20 katkı payı ödeyecek
Yeşil kartlılar ilacın yüzde 20’sini ödeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bedava ilaca hücum eden yeşil kartlılara ‘katkı payı’ tedbiri geldi. Yeşil kartlı vatandaşlar bugünden itibaren reçetelerine yazılan ilaçlar için yüzde 20 katkı payı ödeyecek. Maliye Bakanlığı, katkı payıyla ilaç suiistimallerini önlemeyi amaçlıyor.

Devlet, 4 aydır yeşil kartlı vatandaşların ilaç, diş protezi ve gözlük gibi tüm tıbbî ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor. Yeşil kartlılar tüm sağlık hizmetlerinden bedava yararlanıyor. Tanınan bedava ilaç imkanı istismar kapısı oldu. Pek çok yeşil kartlı hasta önemli bir rahatsızlığı olmadığı halde ‘evde bulunsun’ düşüncesiyle ilaç yazdırmak için hastanelere başvurdu. Devlet 3 ayda 100 trilyon lira yeşil kart reçetesi ödedi. İlaç harcamalarının beklentilerin üzerine çıkması üzerine Maliye ve Sağlık bakanlıkları katkı payı tedbiri aldı. Yeşil kartlı vatandaşlar ilacını alırken eczanelere ilaç bedelinin yüzde 20’si oranında katkı payı ödeyecek. Katkı payı tutarı ödeme gücünü aşanların faturaları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nca ödenecek. Uygulama bugün başlatılıyor.


Zaman
yeşil
kartlılar
ilacın
yüzde
20&#8217
sini
ödeyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir