Medimagazin logo

Plastik cerraha ‘beni çirkinleştirdin’ davası

İzmir’de estetik ameliyatı olan iş kadını Firuzan Çelebi, yeni halini beğenmeyerek olayı yargıya taşıdı.
Plastik cerraha ‘beni çirkinleştirdin’ davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İzmir’de estetik ameliyatı olan iş kadını Firuzan Çelebi, yeni halini beğenmeyerek olayı yargıya taşıdı.

Gözaltı torbalarının alınması, burun deliklerinin de küçültülmesi için ameliyat olan Çelebi, ameliyatının başarısız geçtiği ve yüzünün tanınmayacak derecede çirkinleştiği iddiasıyla doktoru E.T.’ye 3 bin 280 YTL maddi, çektiği sıkıntılar sebebiyle de 10 bin YTL manevi, toplam 13 bin 280 YTL’lik tazminat davası açtı. Çelebi, gözaltındaki torbaları aldırmak için gittiği estetik merkezinde, doktorun tavsiyesi üzerine burnunun kaldırılması ve deliklerinin küçültülmesi için de ameliyat oldu. Doktoruna ameliyatın ardından yüzünün uzun süre iyileşmediğini, gözünün altındaki torbaların giderilmediğini ve burun deliklerinin daha da büyüdüğünü söyledi. Dr. E.T. bu iddiayı kabul etmezken Çelebi, İzmir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde doktor aleyhine dava açtı.

Durumu anlattığı başka bir estetik cerrah, Çelebi’yi muayene ederek ameliyatı yapan doktorun hatalı olduğunu, hattâ gözaltındaki torbaları hiç almadığını öne sürdü. Bunun üzerine Çelebi, E.T. ile görüşmeye gitti. İddiaya göre doktor, “Evet, gözaltlarında başarılı değildim; ama bu burun sana yakıştı.” dedi. Çelebi de avukatından dava açmasını istedi. Davada Çelebi’nin eski halini gösteren fotoğrafları ve ameliyattan sonraki fotoğrafları dosyaya delil olarak konuldu. Doktor E.T. ise yargıya intikal etmiş bu konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini, gerçeğin yargı önünde ortaya çıkacağını bildirdi.

Zaman
plastik
cerraha
&#8216
beni
çirkinleştirdin&#8217
davası
Yorum (3)
HASAN YILMAZ
ayrımcı elitist bir yazı.. hoca sırça köşkünden ahkam kesiyor. fırsat eşitliği sağlamayla ilgi hiç bir önerisi yok. büyük üniversitlere nasıl eleman alındığına değinmeye CESARETİ YOK.
0
Cevapla
kamil ömür
Sayın BAŞARAN nasıl olsa siz şu anda Profesörsünüz diyorsunuz ki İngiltere' deki gibi profesör sayısına sınırlama getirilebilir.Siz Doçentlikten 5-6 yıl sonra profesör olun arkanızdan gelen 15 yıl sonra profesör olsun.Oh ne güzel iş.Böyle mi profesörlüğün kıymetini arttıracaksınız?Önemli olan özlük hakkıdır.Profesör ve Doçent aynı ücreti alacaksa tamam böyle olsun.Bugün profesör maaşı 3200 lira.Hakim maaşı 5500 lira.Siz önce özlük hakları için çalışın.2400 lira ücret alan doçentin profesör olup maaşını 600-700 lira yükseltmesini engellemeye çalışmakda nereden çıktı? Bunu düşünmek bile abesle iştigaldir.Saygılarımla.
0
Cevapla
uzdr
Önemli olan 5 kişilik jüri önünde verilen adil bir sınavdır,gerisi boş. Ayrıca, Türkiye de herkes üniversitelere kimlerin nasıl ve hangi şartlarda alındığını çok iyi bilmektedir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir