Medimagazin logo

Pilot uygulama yapılan Düzce'de, eksik hekim sayısı tamamlandı

Sağlık hizmetlerinde yeni bir anlayışı ve reformları kapsayan Aile Hekimliği Uygulaması'nda pilot il seçilen Düzce'de, doktor açığı kapatıldı
Pilot uygulama yapılan Düzce'de, eksik hekim sayısı tamamlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık hizmetlerinde yeni bir anlayışı ve reformları kapsayan Aile Hekimliği Uygulaması'nda pilot il seçilen Düzce'de, doktor açığı kapatıldı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Mutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında başlattığı Aile Hekimliği'nin, Düzce'de pilot olarak uygulandığını kaydetti. 15 Eylül 2005 tarihinde Düzce'de pilot uygulama olarak başlatılan Aile Hekimliği Projesi'nde 104 doktorun görevlendirilmesi gerektiğini belirten Dr. Mutlu, "Şimdiye kadar 71 hekim göreve başlamıştı. Geri kalan 33 hekim açığı da kapatıldı. Böylece, uygulama için gerekli olan 104 hekim sayısına ulaşıldı" dedi.

Dr. Engin Mutlu, söz konusu uygulamada geçen 3 aylık sürede belirlenen hedeflere ulaşıldığını ve ailelere yönelik sağlık hizmetlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

İHA
pilot
uygulama
yapılan
düzce'de
eksik
hekim
sayısı
tamamlandı
Yorum (11)
Hasan Ekim
Öğretim üyesi yetiştirirken pedagojik formasyonun ihmal edildiğini düşünüyorum. Bu nedenle her üniversitede rektörlerin bu konuyla ilgili aralıklı kurslar düzenlemesi gerektiğini yükseltmelerde bunun da göz önüne alınması gerektiğini düşünüyorum. Dışardan doçentlik tıp dışında revaçta değil. Nedeni de akademik ünvanların avantaj sağlamasıdır. Bu nedenle mevcut Doçentlik sınavını verenlerin sadece Board sınavını başardığı kabul edilerek doçentlik için ayrıca üniversitenin şartlarını sağlayarak kadroya atanma şartı aranmalıdır. Tıpkı profesörlükte olduğu gibi doçentliğinde kadroya atanınca kazanılan bir ünvan olması gerekir. Batıda belki tıp fakültelerinde çok öğretim üyesi var ama doğuda tam tersi, onların da büyük çoğunluğu da tıp dışından. Ama kadroya göre atanma yapılırsa belki sorunlar çözülür.
0
Cevapla
serkan özgür
hocam ben sadece şunu merak ediyorum...siz profesör olurken bu yollardan geçseydiniz ve fakülte adına değilde şahsi olarak gittiğiniz bir kongrede unvanınızı kullanamamasanız mutlu mu hissedersiniz?
0
Cevapla
Ahmet Türker
Sayın Başaran bahsettiği "ben prof oldum gerisi ne olursa olsun" mantığının ta kendisidir. bu yazısındaki belirttikleriyle bunu çok güzel özetlemiştir. pedagojik formasyon dışında yazdıkları yıldırma, bozguna uğratma politikasıdır. insanlar kaçsın gitsin diye yapılması gerekenlerin özetidir....
0
Cevapla
Murat K
Köşenizdeki düşüncelerinize katılıyorum , gerçekleşmesi içinse keşke demek kalıyor.
0
Cevapla
kamil ömür
SAYIN BAŞARAN UZMANLIK SONRASI HEMEN DOÇENTLİĞE BAŞVURAN KİM ? BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN MÜ? DEĞİL.ÇÜNKÜ ASİSTANLIKTA YAPILAN YAYINLAR DOÇENTLİK BAŞVURUSUNDA GEÇERLİ DEĞİL.ASIL ESKİDEN BU MÜMKÜNDÜ.ÖRNEK CEMŞİT DEMİROĞLU (BABASI CEM'İ DEMİROĞLU ) UZMAN OLDUKTAN 28 GÜN SONRA DOÇENT OLMUŞTUR.BU BİR TÜRKİYE REKORUDUR.ŞİMDİ BİR UZMAN 5 YILINI TAMAMLAMADAN ÇOK ZOR DOÇENTLİĞE BAŞVURUR.BAŞVURURSA ANABİLİM DALINDA SORUN OLUR.DIŞARIDAN BAŞVURULARDA KİMSEDEN İCAZET ALINMADIĞI İÇİN 5 YIL SÜRESİ GEÇERLİ OLMAYABİLİR.AMA DEDİĞİNİZ GİBİ DIŞARIDAN BAŞVURANLAR DAHA FAZLA YAYIN İLE BAŞVURMAK ZORUNDA OLDUĞU İÇİN YİNE BU SÜRE GEÇERLİ OLACAKTIR.GELELİM KADRO ŞİŞKİNLİĞİ MESELESİNE.KADRO ŞİŞMİŞ İSE 10 YIL KİMSE KÜRSÜYE ALINMAZ ARADA EMEKLİ OLANLAR OLACAĞI İÇİN KADRO NORMALE DÖNER.PROFESÖR OLMAYI ZORLAŞTIRMAYI DÜŞÜNECEĞİNİZE ÖZLÜK HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDİN.TÜRKİYE'DE PROFESÖR SAYISI 10000 YERİNE İSTERSE 1000 OLSUN ALDIĞI ÜCRET 3200 LİRA İSE GERİSİ TEFERRUATTIR.SAYGILAR.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir