Medimagazin logo

Örnek doktor hastaneye diyabet merkezi kurdurdu

Samsun'da, Gazi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Zerrin Yıldızbaş'ın 7 yıldır sürdürdüğü örnek çaba sonucu hastane bünyesinde Diyabet Merkezi kuruldu
Örnek doktor hastaneye diyabet merkezi kurdurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun'da, Gazi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Zerrin Yıldızbaş'ın 7 yıldır sürdürdüğü örnek çaba sonucu hastane bünyesinde Diyabet Merkezi kuruldu.


7 yıldır diyabet hastalarının sorunlarıyla yakından ilgilenen Dahiliye Uzmanı Dr. Zerrin Yıldızbaş, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Habib Demirel'in de desteğiyle hastaneye diyabet merkezi kurulmasını sağladı.
Diyabetin tüm dünyada hızla arttığını, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde dengesiz beslenme nedeniyle giderek daha çok diyabet hastası ve adayıyla karşılaştıklarını dile getiren Dr. Yıldızbaş, "İşte bu şartlar altında bundan 7 yıl önce sadece diyabet hastalarına hizmet veren merkezler oluşturmanın hastalara daha fazla yararlı olacağını saptadık. Bu merkezlerin oluşumunda her doktorun gönüllü olması ve fedakarlık göstermesi gerektiğini düşündük. Gönüllü olarak işe başladık. Zira o tarihlerde doktor sayısı az, fiziki şartlar yetersiz ve bir doktora düşen hasta sayısı çok fazla idi. Konuyu o zamanki idareye götürdüğümde mevcut imkanlarla baş başa kaldık. Doğrusu diğer arkadaşlar da işlerinin başından aşmış olma psikolojisi içinde gönüllü olmadı. Bunun üzerine diyabet hastalarına yönelik olarak poliklinik odamda önce toplu, sonra bireysel eğitim vermeye başladım. O zamanki şartlarda böyle bir hizmeti vermek hem bizim hem de hastamız için çok zordu" dedi.


Zerrin Yıldızbaş, Başhekim Dr. Habib Demirel'in de büyük desteğiyle Gazi Devlet Hastanesi'nde Diyabet Merkezi kurduklarını ve bu merkezin Türkiye'ne eşine az rastlanacak bir mekana sahip olduğunu ifade etti.


Yıldızbaş, "Merkezimizi ilaç firmalarının desteğiyle tefriş ettik. Şu anda faaliyete geçti. Ufak tefek eksikliklerini de gideriyoruz. Başhekim Habib Demirel ve yardımcılarının, başhemşiremizin, teknik kadromuzun, diyabet hemşirelerimizin yardımı ve plastik cerrahi, noroloji, göz doktorlarımızın katılımıyla tüm bu birimlerin bir arada olduğu, hastanın istirahat ederek sırasını bekleyebileceği, beklerken sinema sistemimiz aracılığıyla sıkılmadan eğitim alabileceği, acil durumlarda kanının alınabileceği, acil müdahalenin yapılabileceği, insülin kullanımıyla ilgili tüm eğitim elemanlarının yanı başına getirilip uygulamalı eğitim alabileceği 6 oda ve geniş bir salonu kapsayan bir merkeze kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.


Yıldızbaş, hastane polikliniğinin ikinci katında günde 25 diyabet hastasının muayene edildiği Diyabet Merkezi'nde, muayene olamayan acil hastaların da telefonları alınarak hastaya en kısa sürede ulaşıldığını kaydetti.
Başhekim Habib Demirel ise, diyabet hastalarının çilelerine son vermenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Samsun'da diyabet hasta sayısı fazla. Bu hastaların tedavilerinin rahat bir ortamda yapılabilmesi için hastanemiz bünyesinde bir diyabet merkezi kurmayı uygun gördük. Artık, gelen hasta kayıt sırasında diyabet merkezinin hastası olduğunu bildirdiğinde eline dahiliye, göz, plastik cerrahi, noroloji muayene fişleri toplu olarak veriliyor. Diyabet hemşirelerince kişisel bilgileri bilgisayara kaydediliyor. Boy, kilo, göbek çevresi ölçümleri yapılıyor. Hemşireden eğitimini alıyor, dahiliye muayenesini oluyor, muayene sonuçları bilgisayara kaydedilip, tetkik kağıtları yazılıyor. Laboratuvara gidemeyecek olanların kanı Diyabet Merkezi'nde alınıp, laboratuvara veriliyor. Hemen yan odadaki plastik cerrahi bölümünde diyabetik ayak muayenesi olup ayak bakımı eğitimini alıyor. Nöroloji, göz muayenelerini oluyor. Tüm sonuçlarla gelindiğinde reçetesi yazılıp, insülin kullanacaksa eğitimi veriliyor. Diyetinin içeriği ve kalorisi kararlaştırıldıktan sonra menü alması için diyetisyene gönderiliyor. Böyle bir servisi hastanemize kazandırdığımız için çok mutluyuz."

İHA
örnek
doktor
hastaneye
diyabet
merkezi
kurdurdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir