Medimagazin logo

Konya'da bir sağlık ocağına 40 bin kişi düşüyor

Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne yeni atanan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, ilde bir sağlık ocağına 40 bin kişinin düştüğünü söyledi
Konya'da bir sağlık ocağına 40 bin kişi düşüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne yeni atanan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, ilde bir sağlık ocağına 40 bin kişinin düştüğünü söyledi.


Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden, Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Necip Yemenici, basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Müdür Yemenici, göreve başladığı günden itibaren Konya Sağlık İl Müdürlüğü ile ilgili edindiği bilgileri aktardı.

Konya'nın sağlıkta bölge olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Yemenici, "Buna rağmen sağlıkla ilgili bir takım sorunlar var. Ben buraya göreve başladığım gün itibariyle öncelikle şehirde sağlıkla ilgili birimleri tamamen gezerek bilgiler edindim. Bir sağlık ocağında 20 bin kişi düşmesi gerekirken, Konya'da şu anda 1 sağlık ocağına 40 bin kişi düşüyor. Konya'da şu anda 25 tane sağlık ocağı bulunuyor. Bunun en kısa zamanda 35'e yükselmesi için çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra 112 Acilimiz çok iyi bir altyapı ile çalışıyor. Bir hastaya 4 dakikada ulaşılıyor. İki ayrı merkez daha kurarak bu süreyi daha fazla kısaltmayı düşünüyoruz. Beyhekim'de devam eden hastane kompleksinin hızlandırılarak biran önce tamamlanması için girişimlerde bulunacağız. Bunun haricinde birçok ilçe ve kasaba ile ilgili çalışmalar yapacağız. Sağlıkta en iyi şartlarda çalışmamız için gerekli olan uzman kadrosu ihtiyacıdır. Uzman kadrosunun da en kısa zamanda açılarak eksikliğimizin büyük bir bölümünün tamamlanacağına inanıyorum" dedi.


Daha sonra Dr. Yemenici, basın mensuplarıyla görüş alış verişinde bulundu. Yemenici, her zaman basın mensuplarıyla birlikte çalışabileceklerini ve eksik oldukları noktalarda kendilerinin uyarılmasını istedi.

İHA
konya'da
bir
sağlık
ocağına
40
bin
kişi
düşüyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir