Medimagazin logo

Vali hastane denetledi

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Devlet Hastanesi, Selimiye Devlet Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı
Vali hastane denetledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Devlet Hastanesi, Selimiye Devlet Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


Vali Miroğlu beraberinde Vali Yardımcısı Halit Deveci, İl Sağlık Müdürü, Bayındırlık ve İskan Müdürü, Göğüs Hastalıkları, Selimiye ve Edirne Devlet Hastanesi başhekimleriyle birlikte Edirne Devlet, Selimiye Devlet ve Göğüs Hastalıkları Hastanelerine yapılacak ilave binalarla ilgili yerinde incelemelerde bulundu.
Miroğlu, hasta odalarının halen koğuş sistemi olduğunu, uygun olmayan bu durumun ortadan kaldırılarak bir an önce tek kişilik odalara geçilmesi gerektiğini belirterek, bu şekilde hastaların daha rahat ve huzurlu olacağını ifade etti. Sağlık kurumlarındaki hasta kayıt sisteminin işleyişine de dikkat çekerek, hastaların kayıt işlemleriyle ilgilenmemesini, vatandaşların hasta halleriyle bu kuyruklarda beklememesi gerektiğini kaydeden Vali Miroğlu, bu yüzden hasta kayıt sisteminde ciddi bir değişiklik yapılması gerektiğini belirtti. Miroğlu, "Göğüs Hastalıkları Hastanesi bahçesine tüberküloz hastaları için ayrı bir bina yapılacak. Trakya Üniversitesi'nce Edirne Devlet Hastanesi'ne devredilen Sağlık Meslek Yüksek Okulu eski binaları da projelendirilerek idare binası ve poliklinik şeklinde düzenlenecek. Edirne Devlet Hastanesi binasındaki mevcut odalar ise 2 kişilik odalara dönüştürülerek her odaya banyo ve tuvalet yapılacak" dedi.

İHA
vali
hastane
denetledi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir