Medimagazin logo

Hastanelere akın

Kuş gribinden ölümlerin yaşanmasının ardından hastalığa yakalandıkları şüphesiyle tedavi altına alınanların sayısı artıyor. Yurt genelinde kanatlı hayvanlarla temas eden ya da etini yiyen 49 kişi dün kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Hastanelere akın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş gribinden ölümlerin yaşanmasının ardından hastalığa yakalandıkları şüphesiyle tedavi altına alınanların sayısı artıyor. Yurt genelinde kanatlı hayvanlarla temas eden ya da etini yiyen 49 kişi dün kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

• ŞANLIURFA:
Tavuk satıcısı İbrahim Sakat (30) ile hamile eşi Meryem (27), çocukları İsmail (6) ve Zehra (5), dün 03.00'te kuş gribi şüphesiyle Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Sattıkları tavuklardan birinin hastalanması üzerine kesip yedikleri belirtilen aileden alınan tahlil örnekleri incelenmek üzere Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi. Siverek'te de 2 kişi kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

• YOZGAT:
Altılızaimgeçidi köyünden Fatma Uylu ile akrabası Kiraz Uylu, kuş gribi şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Geçen hafta 49 kanatlı hayvanın telef olduğu köyde ölmek üzere olan hindilerden birini yiyen 2 kadın, kuş gribi ön teşhisiyle tedaviye alındı.

Ankara'da korku
• ANKARA:
Beypazarı'na bağlı Kayabükü köyü yakınlarında 2 yabanördeğinin kuş gribi nedeniyle öldüğünün tespit edilmesi korku yarattı. Başka bir kanatlı hayvanda kuş gribine rastlanmadığı belirtilirken, Beypazarı ve Nallıhan'dan kuş gribi şüphesi üzerine 10 kişi hastaneye kaldırıldı.

• SAMSUN:
Havza'ya bağlı Yaylaçatı köyünde çiftçilik yapan İsa Kaya (42) ve kızı Nazmiye Kaya (8), dün aniden ateşlenince Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

• KAYSERİ:
Kocasinan ilçesi Buğdaylı köyünde çok sayıda tavuk ölümünün ardından aynı köydeki 9 çocuk, kuş gribi şüphesiyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

• ADANA:
Solunum yetmezliği şikâyetiyle hastaneye kaldırılan 3 kişi, "kuş gribi" şüphesiyle karantinaya alındı.

• IĞDIR:
9 çocuk, kuş gribi şüphesiyle Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. Çocuklardan 6'sının taburcu edildiği, 3'ünün ise gözlem altında tutulduğu belirtildi.

• VAN:
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Hüseyin Avni Şahin, 8 gün içinde başvuruda bulunan 150 hastadan 35'ine kuş gribi şüphesiyle yataklı tedavi, 30'una ayakta koruyucu tedavi uygulandığını söyledi.

• KONYA:
Erzurum'dan Konya'ya gelen 1 kişi kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

• BATMAN:
2 kişi kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

• AĞRI:
5 kişi kuş gribi şüphesiyle Erzurum'a sevk edildi.
• BURSA:
Karahıdır köyündeki tavukların ölüm nedeninin kuş gribi olduğu bildirildi. Köy karantina altına alındı. Tavukların ise itlafına başlandı.

Iğdırlı ailede virüs çıkmadı

10 gün önce kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı Iğdır'ın Aralık ilçesinden kan davası nedeniyle Yalova'ya göç eden yedi kişilik Manas Ailesi, 4 yaşındaki oğullarını, yüksek ateş ve öksürük nedeniyle önceki akşam Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ölmek üzere olan tavuğu kesip yedikleri öğrenilen aile fertleri, kuş gribi kuşkusuyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Başhekim Doç. Dr. Haldun Ertürk, "Şu anda durumları ağır değil. Basit üst solunum yolu enfeksiyonu gibi gözüküyor. Neticeleri bekleyeceğiz" dedi. İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, Manas Ailesi'nin 7 üyesinin tetkikleri neticesinde negatif sonuç elde edildiğini bildirdi.
Esenkent'te oturan 15 yaşındaki Fuat Yılmaz da kuş gribi şüphesiyle Haseki Hastanesi'ne getirildi. Oğlunun 2 gündür grip olduğunu belirten anne Birsel Yılmaz, "10 gün önce arkadaşlarıyla mahallede horoz dövüştürmüş" diye konuştu.

Milliyet
hastanelere
akın
Yorum (16)
ah
asıl mucize başka bir meslek grubunun sırtına binip tüm başarıyı övgüyü ve parayı(döneri) cukka etmek(biraz argo ama gerçek). fiziksel tıp hekimliğinin tus puanlarının yüksek olması boşa değil,terapistler çalışsın bizim zamanımız bol her türlü fantaziyi deneyelim. başarının en büyük mimarı olan biz fizyoterapistleri görmezden gelmek, esamesinin bile geçmediği yazılar yazmak, bizlere tekniker muamelesi yapmak, küçümsemeye çalışmak. asıl acısı özlük hakkı mücadelemizde sürekli bir baltalama çabası içerisinde olmanız. sizin bu uğraşlarınız olmasaydı herşey daha iyi olurdu ve HAKLARIMIZI daha kolay alırdık. olması gerektiği gibi bir ekip çalışması dileğiyle..
0
Cevapla
R. Hicazkar
Özge Hocam çok yaşa e mi? Bi hocalar kalmıştı bu magazin işlerine girmeyen; o da oldu tam oldu. Hocamız bir yazıyla birkaç iş yapmış; tabiri caizse vatandaşın duygularını biraz "gıdıklamış". İbo için söylediği:"Kendisine hem geçmiş olsun diyor hem de şifalar diliyorum"=Popüler kültür'e selam veririm, yoluma devam ederim mi? "Şifa Allah’tan diyerek,.."= Mütedeyyin kesime selam veririm, bi güzel takdir toplarım mı? "...tıbbın geldiği noktada duruma baktığımızda; hastalıkların teşhis ve tedavisi, ayrıca yeni imkân ve teknolojileri elde etme noktasında ülke olarak daha iyi yerlerde olduğumuzu böyle çarpıcı olaylar bize daha iyi gösteriyor"=Uygulanan sağlık politikalarına dolaylı da olsa selam veririm, idarecilerden olumlu puan alırım mı? Eee insanın çalıştığı kuruma bakmak lazım öyle değil mi? Hocam sen galiba bilmiyorsun. İbo'nun tedavisinin büyük kısmı taa Alamanyalarda yapıldı. Hatırlatırım. Hocam bence hekimler böyle popüler magazin işlerine girmeseler nasıl olur? Hayır, biraz ele göze bulaştırma durumu oluyor da. Sırıtıyor. Politikacılar kadar güzel yapamıyorlar. Bir de keşke özel yaşamı çalkantılı bir Türkücü yerine sizin hastanenin yakınındaki TSK Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesini ve bizim için canlarını, sağlıklarını ortaya koyan kahraman gazi kardeşlerimizi ve onların başarılı FTR süreçlerini yazsaydın. Gazilerimiz, genç yaşta milleti için sakat kalan bu kahraman gençlerimiz her fırsatta anılmayı haketmiyor mu? İbo gibi popüler kültür öğeleri olmamaları mı yoksa bu köşede yer bulamamalarının nedeni? Günümüzdeki yeni trendlerden biri de bu olsa gerek. Ama gazilerimiz her zaman bizim kalbimizde. Siz veya diğerleri yazsanız da yazmasanız da... Ne demiş Ziya Paşa: "Gökte yıldız ararken nice müneccim Gaflet ile görmez kuyuyu reh güzerinde" Kalın sağlıcakla..
0
Cevapla
S.Akkuş
Ya ah(fzt), ah vah edeceğine önce şu mesleğini açık seçik yaz bakalım. Sen önce kendi mesleğinin açık adını yazmaya üşenme de ondan sonra millete laf at. Daha sen kendi mesleğini böyle indirgiyorsun, kaldı ki hekimlerle boy ölçüş. Fakat daha sonra "cukka" sözcüğünü yazdığını görünce şaşırmadım. Böyle başa böyle tarak..Laflara bak.."başarının en büyük mimarı biz". Hem böyle yazıyorsun hem de ekip çalışmasından bahsediyorsun...Kendinle çelişiyorsun . "Başka sorum yok sayın yargıç" misali başka diyecek laf bulamıyorum...hadi hayırlı fzt'ler..
0
Cevapla
ah
sayın akKUŞ yorumu okusaydın adam akıllı anlardın mesleğimin ne olduğunu. bir kısım hariç sanırım senin ve benzeri meslektaşlarında algısal bozukluk var yada işinize geldiği gibi alıyorsunuz. senin algına göre dr. yazınca bir üşenme söz konusu oluyor doktorluğu bir indirgeme küçümseme oluyor. siz afedersiniz de ilah mısınız da haşa sizle boy ölçüşelim. sizin işinize gelen(algınız) sadece benim argo sözlerimi almanız. ayrıca sözlerim laf değil haksız bir durumun izahıdır. tedavi ekip çalışmasıdır, her meslek branşı kendine göre hastayı tedavi eder, ancak fizik tedavi ve rehabilitasyonun en önemli sağlık çalışanı fizyoterapistlerdir. siz olsanızda olmasanızda işler yürür, yeter ki gereken uzmanlık alanından bir doktor olsun. etkisiz elaman olmanın acısıyla işiniz gücünüz bizim özlük haklarımızı almamamız için her türlü alavere dalavereyi çevirmeniz..
0
Cevapla
hk
Herşeyi anladım da bir bu fizyoteraistleri anlamadım... Ya kardeşim sizin kulvarınız farklı,anlayın artık ,ne kadar kasarsanız kasın,ne kadar hızlı koşarsanız koşun,ancak başka bir meslektaşınızı geçersiniz..(diğer kulvara geçemezsiniz) Sizin probleminiz kendi özlük haklarınızla ilgili.gidin kendi kendinize halledin .. haaa FTR uzmanlarıyla mı koşturmak ,aşık atmak istiyosunuz o zaman girersiniz tıp fakültesine+FTR uzmanlığına (hemen aralıksız kazanırsanız en iyi ihtimalle 11 yıl,) o zaman tartışısınız olayları..(hala aynı düşünürseniz dersiniz ya bu fizyoterapistlerin bizimle bir farkı gerçekten yok !! hatta asıl işi onlar yapıyor diyorsanız, size belki saygı gösterilir ...(hala böyle diyebilirseniz tabii) Bu kadar emeği küçümsemek size yakışmıyor, LÜTFEN ŞU ANLAMSIZ HIRSINIZI BIRAKIN
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir