Medimagazin logo

‘Bazı fakültelerde kadrolar şişmiş’

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, YÖK tarafından kendilerine tahsis edilen 60 kadronun bir bölümünü Fırat Tıp Merkezi’nde açık bulunan hemşire kadrolarında kullandığını açıkladı.
‘Bazı fakültelerde kadrolar şişmiş’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, üniversitelerinde yaşanan kadro sıkıntılarına açıklık getirdi. Her isteyene kadro verme lükslerinin ve elinde milyonlarca kadro olmadığını söyleyen Rektör Muz, İletişim Fakültesi’ne bir dekan bulamadığından dert yandı.


İletişim Fakültesi’nin iki yardımcı doçent ile mezun verdiğini açıklayan Rektör Muz, İletişim Fakültesi olan birkaç üniversitenin rektörüyle kendilerine İletişim Fakültesi’ne dekan bulmalarında yardımcı olunmasını istediğini ancak bir türlü dekan bulamadığını belirtti.

Devletin bul yıl YÖK’e 40 bin kadro tahsis ettiğini söyleyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, “Bazı fakültelerde kadrolar şişmiş. Bütün kadroları tek bir yere veremem. Araştırma hastanemizdeki hemşireleri işçi kadrosuyla çalıştırıyoruz. Orada sıkıntılarımız var. O nedenle kadroların bir bölümünü hemşire kadrosu için kullandım. Yoksa ben bu kadroları eşime dostuma verirdim. Asıl amacın ihtiyaç olan yerlere kadroları vermek” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Fırat Tıp Merkezi’nin projesinde yapılan tadilatların Yüksek Planlama Kurulu’nun kararıyla yapıldığını söyledi. Rektör Muz, konu hakkında yaptığı açıklamada 130 bin metrekarelik alana sahip olan Tıp Merkezi’nin 70 bin metrekarelik alanının inşaatının bittiğini, 20 bin metrekarelik alanın kaba inşaatının tamamlandığını, 40 bin metrekarelik alanın temelinin ise henüz atılmadığını söyledi.


NTV-MSNBC
&#8216
bazı
fakültelerde
kadrolar
şişmiş&#8217
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir