Medimagazin logo

Sağlık personeli, sağlık özründen dolayı hangi halde nakil isteyebilir?

Sağlık personeli olarak sağlık evinde ebe olarak görev yapıyorum. Yaklaşık iki yıldır, bu sağlık evinde çalışıyorum. Çalıştığım köy yani sağlık evinin bulundugu köyde, haşareler yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşadım ve sağlık sorunumu belgeleyelen raporlar aldım. Bu raporlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığına yer değiştirmek için başvuruda bulunabilir miyim?
Sağlık personeli, sağlık özründen dolayı hangi halde nakil isteyebilir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SORU: Sağlık personeli olarak sağlık evinde ebe olarak görev yapıyorum. Yaklaşık iki yıldır, bu sağlık evinde çalışıyorum. Çalıştığım köy yani sağlık evinin bulundugu köyde, haşareler yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşadım ve sağlık sorunumu belgeleyelen raporlar aldım. Bu raporlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığına yer değiştirmek için başvuruda bulunabilir miyim?

CEVAP: Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 19. maddesinde şu hüküm yer almaktadır.

"Kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinin sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi halinde tehlikeye gireceğini, tam teşekküllü resmi bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu (son ay içerisinde alınmış ) ile belgelendirilenler, tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına öncelikli olarak atanırlar. Altı aydan kısa süreli tedavi gerektiren hastalıklar için geçici görevlendirme yapılabilir. Başvuru sahibi müracaatında atanmak istediği ili belirtemez. Başvuru sahibi, sağlık kurulu raporunda yer alan teşhis ve tedavi imkânları ile sağlığını olumsuz etkileyen nedenlere göre, Bakanlıkça oluşturulan komisyonun belirleyeceği illerden birine, personel ihtiyacı, kadro imkânları göz önüne alınarak Bakanlık tarafından atanır."

Bu hükme göre, sadece rapor almak yetmemektedir.

Çalışılan köyde rahatsızlanan sağlık personelinin, son bir ay içerisinde alınmış olmak şartı ile, hastalığının tedavisi için görev yerinin değişmesi gerektiği yönünde sağlık kurulu raporu almış olması gerekmektedir. Bu halde sağlık müdürlüğü veya Sağlık Bakanlığından sağlık mazereti nedeni ile tayin talebinde bulunubilir.

memurlar.net
sağlık
personeli
sağlık
özründen
dolayı
hangi
halde
nakil
isteyebilir?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir