Medimagazin logo

Recep Akdağ : Hekimlerimize zorla helva yedireceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, mecburi hizmet uygulamasına önümüzdeki aylarda başlanacağını belirterek, "Hekimlerimize zorla helva yedireceğiz" dedi
Recep Akdağ : Hekimlerimize zorla helva yedireceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, mecburi hizmet uygulamasına önümüzdeki aylarda başlanacağını belirterek, "Hekimlerimize zorla helva yedireceğiz" dedi.


Bu sabah Erzurum'dan Şenkaya İlçesi'ne giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kaymakam Selami Işık'tan ilçe hakkında brifing aldı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Akdağ, "Öncelikle kırsal kesimlerde yüksek ücret ödenmesine rağmen hekimler durmuyor. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren, hekimlere zorla helva yedireceğiz. Gönüllü olarak yemek isteyenler yiyecek, istemeyenler de zorla yiyecekler. Yine yüksek ücret ödeyeceğiz. Ama mecburi hizmet olarak devlet hizmeti yükümlülüğü getireceğiz. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren bu uygulamaya geçeceğiz" diye konuştu.


Bakan Akdağ, Türkiye'de sağlık açığının henüz kapanmadığını belirterek, "Bu hükümet iktidara geldiğinde ilçede sağlık personellerinde sayısal oran 1'e 8 idi. Bölgesel farklılık açısından yani en düşük bölgede 1, en yüksek bölgede 8 idi. Şu anda bu oran 1'e 5'e geldi. Bunu 2007'lere doğru 4'lere kadar indireceğiz. Bu şekilde sürekli olarak ihtiyaç olan bölgelere daha fazla personel vermek suretiyle azaltarak hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.


Bakan Akdağ, kaymakamlığı ziyaretinin ardından Şenkaya Belediye Başkanlığı'na geçerek, Başkan Görbil Özcan ile bir süre görüştü. Başkan Özcan, Bakan Akdağ'dan su projesi için destek istedi. Bakan Akdağ, daha sonra Şenkaya Merkez Camii'nde cuma namazı kıldı.

İHA
recep
akdağ
:
hekimlerimize
zorla
helva
yedireceğiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir