Medimagazin logo

Sendikalar memur zammını yine kabul etmedi

Hükümet ile kamu görevlileri sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin üçüncüsünden de anlaşma çıkmadı. 2,4 milyon memuru kapsayan pazarlık, 29 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’e ertelendi
Sendikalar memur zammını yine kabul etmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümet ile kamu görevlileri sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin üçüncüsünden de anlaşma çıkmadı. 2,4 milyon memuru kapsayan pazarlık, 29 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’e ertelendi.

Hükümet, ek ödeme almayan 1 milyon 377 bin memura gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında 40’ar yeni lira ek ödeme ile yüzde 1’er buçuk oranında zam teklif etti. Ek ödeme alan yaklaşık 450 bin memur için ise aynı dönemler için yüzde 1’er buçuk oranında zam önerildi. Ancak memur temsilcileri teklifleri yeterli görmedi.

Hükümetin önerisi kabul edilirse, 2006’nın ilk 6 ayında şu anda 624 yeni lira olan ek ödemesiz en düşük memur maaşı 674’e, ortalama maaş ise 880 yeni liraya çıkacak. İkinci altı ay için ise en düşük 724, ortalama 923 yeni lira olacak.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin önerdiği toplam 3 milyar 164 milyon yeni liralık ek ödemenin yeterli olmadığını, bu rakamın 5 milyar yeni liraya yükseltilmesini istediklerini söyledi. Kamu çalışanlarının, özellikle özelleştirme sonucu ortaya çıkan sorunların değerlendirilmesi ile çalışma şartlarına ilişkin talepler konusunda birer komisyon oluşturulacağını bildiren Akyıldız, komisyon çalışmalarının sonuçlarının, bir sonraki toplu görüşmeye getirileceğini açıkladı. Denge tazminatı konusundaki taleplerinin, dünkü toplantıda kabul gördüğünü ifade eden sendika başkanı, 2,7 milyar yeni liralık ek yükün üzerine 464 milyon yeni lira daha katıldığını belirtti. Bu teklifi yeterli bulmadıklarını dile getiren Akyıldız, ancak yeni teklifi değerlendirip, tavırlarını netleştireceklerini bildirdi. Akyıldız, hükümetin teklifinin bir kez daha değerlendirilmesini isteyerek, görüşmeleri masada sürdürmek konusunda ısrar edeceklerini belirtti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise hükümetin rakamlarının, kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise görüşmeleri, “Dağ fare doğurdu.” sözleriyle değerlendirdi.

Zaman
sendikalar
memur
zammını
yine
kabul
etmedi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir