Medimagazin logo

Arınç Meclisin sağlık harcamalarına isyan etti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in 280 trilyon lira olan toplam bütçesinden 50 trilyon liranın, ilaç harcamalarına gittiğini belirterek, "Üst çenesini tamamen kaplama yapıldığını görünce, diş hekimlerimiz isyan etti. 2 ayda bir gözlük değiştiren ve 40 kutu ilaç yazdıranlar vardı. Bu faturalara imza atan yetkililer hakkındaki yasal işlemler sürüyor" dedi
Arınç Meclisin sağlık harcamalarına isyan etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in 280 trilyon lira olan toplam bütçesinden 50 trilyon liranın, ilaç harcamalarına gittiğini belirterek, "Üst çenesini tamamen kaplama yapıldığını görünce, diş hekimlerimiz isyan etti. 2 ayda bir gözlük değiştiren ve 40 kutu ilaç yazdıranlar vardı. Bu faturalara imza atan yetkililer hakkındaki yasal işlemler sürüyor" dedi.


Ankara Güven Hastanesi'nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle Sheraton Otel'de düzenlediği Tıp Günleri Toplantısı başladı. Toplantıya, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve çok sayıda konuk katıldı. Toplantıda konuşan Arınç, Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı yakından izlediğini belirterek, feragat edilmeyecek tek şeyin sağlık olduğunun altını çizdi.


Geçtiğimiz günlerde Amerika'ya yaptığı ziyarette, kendisine ABD'nin sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin gerisinde olduğunun söylendiğini belirten Arınç, "Valla ben onların yalancısıyım" dedi. Türkiye'nin sağlık alanında teknoloji yakından katip ettiğini ifade eden Arınç, Amerika ve Avrupa'da piyasaya sürülen tıbbı cihazların kısa bir süre sonra Türkiye'ye getirildiğini kaydetti. TBMM'nin sağlık harcamalarının fazla olmasından yakınan Arınç, 280 trilyon lira olan toplam bütçeden 170 trilyon liranın milletvekili, personel maaş ve harcırahlarına, geriye kalan 50 trilyonun ise ilaç harcamalarına gittiğini söyledi. 550 milletvekilinin yanı sıra 4 bin 700 personelin mecliste görev yaptığını ifade en Arınç, "Yılda 100 bin fatura kontrolü yapıyoruz. Eski yeni tüm milletvekillerinin faturalarını ödüyorduk, yine ödüyoruz ama ödemeyi artık çok farklı yapıyoruz. Üst çenesinin tamamını kaplama yaptıran faturayı görünce diş hekimlerimiz isyan etti. 'En fazla alt ve üst çenede 4-5 diş kaplama yapılabilir dediler. İki ada bir gözlük değiştirildiğini duydunuz mu? Peki 40 kutu ilaç yazıldığını gördünüz mü? Geçmişte bunların hepsi yapılmış. Eğer bunların üzerinde durmazsanız 70 milyondan aldığınızı 70 kişinin cebine koyarsınız. Bu haksızlıktır, zulümdür. Kim yapmışsa haksızlık etmiş" şeklinde konuştu. 2004 yılında sadece ilaçta 8.5 trilyon lira tasarruf sağladıklarını belirten Arınç, 100 bin fatura ödemesi konusunda başının dik olduğunu vurguladı.


"Tüm bunları kimseyi kötülemek için söylemiyorum ama çok kötü fatura örnekleri var. Bir çoğunu hatıra olarak saklıyorum" diyen Arınç, bu faturaları imzalayan yetkililer hakkındaki yasal işlemlerin sürdüğünü kaydetti.

Daha önce Meclis'in fatura ödemelerini 1 yılda yaptığını, ancak artık bu sürenin 30 güne indiğini ifade eden Arınç, "Doz sınırlaması getirdik ve katılım payı almaya başladık. Böylece Ocak ayından bu yana her ay 1 trilyon lira daha az ödeme yapıyoruz. Yüzde 10, yüzde 20 katılım payını az görmeyeceğiz. Burası Türkiye. Sağlık fevkalade suiistimale açık bir sektör olduğu için tedbirimi almalıyız" şeklinde konuştu.


Milliyet
arınç
meclisin
sağlık
harcamalarına
isyan
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir