Medimagazin logo

Adıyaman'a 2 ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen 2 adet tam donanımlı ambulans, düzenlenen törenle 112 Acil Servisi'ne tahsis edildi
Adıyaman'a 2 ambulans
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen 2 adet tam donanımlı ambulans, düzenlenen törenle 112 Acil Servisi'ne tahsis edildi.


Valilik önünde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Halil Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Sağlık Müdürü Emin Taş katıldı.

Sağlık Müdürü Emin Taş, Adıyaman'da 33 ambulansın bulunduğunu ve yeni tahsis edilen ambulanslarla bu sayının 35'e yükseldiğini, bu ambulanslardan 26 tanesinin tam donanımlı olarak il içi ve il dışına hasta nakli yaptığını belirtti. 150 bin YTL. değerindeki iki ambulansın 112 acil servisinin daha aktif hale geleceği vurgulandı. Vali Halil Işık, ambulans sayısının artmasının 112 Acil Servisi'ni daha aktif hale getireceğini kaydetti. Ambulansların anahtarları Vali Halil Işık ve Dengir Mir Mehmet Fırat tarafından şoförlere verildi.


Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye'nin kalkınması için AK Parti'nin özellikle 4 ana konu üzerinde yoğunlaştığını belirterek, "AK Parti olarak Türkiye'nin kalkınması için sağlık, eğitim, adalet ve emniyetten oluşan 4 ana sütün üzerinde gelişimin sağlanacağını düşünüyoruz. Özellikle sağlıkta çok büyük bir dönüşüm meydana getirdik. Bütün hastaneleri tek bir çatı altında toplandı ve tek merkezli yönetim oluşturuldu. Bunu başarmak çok kolay değildir.Bunun yanında özellikle yeşil kartlı vatandaşlarımıza eczanelerimizden ilaç verilmesi çok önemli bir adım atıldı. SSK'lı hastalar, daha önceden sadece 400 eczaneden ilaç alırken şimdi istediği eczaneden ilaç alabiliyor. Bunun yanında döner sermayeler güçlendirildi ve doktorların muayenelerini kapatıp doğrudan doğruya hastanede çalışmalarını sağladık. SSK'lı hastalar özel hastanelerden faydalanması sağlandı. Sözleşmeli personellerle özellikle kırsal bölgelerdeki sağlık personeli sıkıntısı giderildi" dedi.


Fırat, sağlık alanı ile birlikte değir alanlarda da önemli adımların atıldığını belirterek, "Sağlıklı ve eğitimli olmayan vatandaşımızdan verim alabilmemiz mümkün değildir. Bunun yanında vatandaşımız adaletli toplum anlayışıyla emniyetli bir şekilde yaşaması içinde birçok hizmetlere imza attık. Bu 4 ana başlık dışında başka hizmetlerle de Türkiye'yi inşaya devam edeceğiz" diye konuştu.


İHA
adıyaman'a
2
ambulans
Yorum (3)
erol erkul
biz de şahidiz görevini şerefle tamamladığına.Allah rahmet eeylesin
0
Cevapla
Dr.Cevdettokat
Şahin Hoca'ya Allahtan rahmet diliyorum.Bun de onu Medimagazinden tanımış ve içimizden biri olarak sevmiştim. Neylersin ölüm herkesin başında Uyudun uyanamadın olacak. Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında.” Cahit Sıtkı Tarancı
0
Cevapla
dr abdullah çetin
Allah rahmet eylesin...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir