Medimagazin logo

Saray Rehabilitasyon Merkezi Büyükşehir Belediyesi'ne devrediliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin, işbirliği protokolüyle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan (SHÇEK), Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilme aşamasında olduğunu bildirerek, "Merkezin önce Çocuk bahçesini tamamlayarak işe başlayacağız, gerisini arkasından getireceğiz" dedi
Saray Rehabilitasyon Merkezi Büyükşehir Belediyesi'ne devrediliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin, işbirliği protokolüyle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan (SHÇEK), Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilme aşamasında olduğunu bildirerek, "Merkezin önce Çocuk bahçesini tamamlayarak işe başlayacağız, gerisini arkasından getireceğiz" dedi.


SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ile birlikte, SHÇEK'e bağlı Esenboğa yolu üzerindeki Saray Rehabilitasyon Merkezi'ni gezen Başkan Gökçek, merkezde barınan çocuklar tarafından, "Melih Amca" çığlıklarıyla karşılandı. Merkezin genel durumunu gören ve yapılması gerekli değişiklikler üzerinde SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ile görüş alış verişinde bulunan Başkan Gökçek, "Öncelikle çocuk bahçesini tamamlayarak işe başlayacağız, gerisini arkasından getireceğiz" şeklinde konuştu.


Çocuklara, yeniden yapılanma sırasında hiçbir şekilde yerlerinden uzaklaştırılmayacağı sözü veren Başkan Gökçek, yemekhane ve atölyeleri, işlikleri gezerek çalışmalarda bulunan çocuklarla sohbet etti. Okuduğu Atatürk'ün ölümüyle ilgili şiiriyle Başkan Gökçek'i duygulandıran Fatma Alataş adlı engelli bir kız, "1989 yılında olduğu gibi burayı yine cennet yapın" diyerek kısaca merkezde barınanların beklentilerini dile getirdi.


Başkan Gökçek, yeni yapılan binaları da gezerek buraların rehabilitasyon gerektiren yaşlılara yönelik huzurevi olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Başkan Gökçek, yaptığı inceleme sonrasında, SHÇEK ile belediye arasında bir işbirliği protokolü yapacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Saray benim ilk göz ağrım. Şimdi burayı bizim bıraktığımız gibi bulamadık. Tabi 1996 yılında gördüğüm halde de değil. Sağ olsun SHÇEK Genel Müdürü İsmail bey ve arkadaşları mevcut olan imkanlarıyla bir hayli toparlamışlar. Ama ben her zaman söylüyorum yerel yönetimler kendi imkanlarını sevk ederlerse çok değişik olur. İnşallah bir iş birliği protokolü yapıp, bu işbirliği protokolü çerçevesinde bu yurdu, buradaki rehabilitasyon merkezindeki yavrularımızı mükemmel hale getireceğimize inanıyorum. İnşallah önümüzdeki sene, bu zamanlar burayı yine birlikte gezeriz. Buradaki görüntülerin nasıl olduğunu birlikte göreceksiniz. 'Bismillah' diyerek, 'İşe hemen çocuk bahçesinden başlayalım' dedik. Yarın Çevre Daire Başkanımız buraya ekiplerini getirecek. En kısa süre içinde çocuk bahçesini tamamlayarak işe başlayacağız, gerisine arkasından getireceğiz.
Bu işbirliği konusunda sayın bakana, sayın genel müdürümüze buradan özellikle teşekkür ediyorum, inşallah bu işbirliği güzel bir başlangıç olur."


SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ise yapılacak işbirliğinin dünyaya örnek olması dileğinde bulunarak, "Çağdaş uygulamalarda dünyanın bir çok yerinde bu tür uygulamaları yerel yönetimler gerçekleştiriyor. Bu konuda Türkiye biraz geç kalmış, Ankara'da sosyal hizmet açısından önemli açılımlar gerçekleştirmiş Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Melih Gökçek, eski bir SHÇEK Genel Müdürü olarak bu işi çok daha güzel bir şekilde yapacak. Türkiye'nin diğer kentlerine örnek olacak bir yapılanmayı gerçekleştirme noktasından hareket ettik. Öyle zannediyorum ki burası Türkiye'nin göz bebeği yerlerinden biri olacak, hatta belki de Avrupa'da bu türlü hizmetleriyle, organizasyonlarıyla yarışacak özelliğe gelmiş olacak. Başkanımıza teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki yıl Saray Rehabilitasyon Merkezi'ni bütün dünya ve örnek hale getirir" açıklamasında bulundu.


İHA
saray
rehabilitasyon
merkezi
büyükşehir
belediyesi'ne
devrediliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir