Medimagazin logo

İl Sağlık Müdürlüğü: "Skandal genellenmemeli"

İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Mehmet Bakar, bir televizyon programıyla ortaya çıkan sağlık skandalı ile ilgili, ''bir temizlik elemanının davranışıyla tüm sistemin yaralanmasını hak etmiyoruz'' dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü: "Skandal genellenmemeli"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Mehmet Bakar, bir televizyon programıyla ortaya çıkan sağlık skandalı ile ilgili, ''bir temizlik elemanının davranışıyla tüm sistemin yaralanmasını hak etmiyoruz'' dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Bakar, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurul Başkanı da dahil dört kişilik müfettiş ekibinin çalışmalara başladığını söyledi.

Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirten Bakar, bu tür münferit olayların halkın sağlığını etkilemesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Bakar, ''yapılan haberde, münferit olarak karşılaşılabilecek bu ender davranışların, sağlık sistemi ve sağlık çalışanları hakkında kamuoyunda yanlış yargıların oluşmasına zemin hazırlayacak nitelikte ve tüm sağlık çalışanlarına mal edilerek sunulması üzüntüyle karşılanmıştır'' dedi.

Yapılan denetim çalışmaları hakkında bilgi veren Bakar, şu ana kadar yapılan denetimlerde herhangi bir yanlış uygulamaya rastlanmadığını ve buna ilişkin vatandaşlardan şikayet gelmediğini de sözlerine ekledi.

"Sağlık personeli çok fedakarca çalışıyor"

Bakar, İstanbul'da sağlık personelinin çok fedakarca çalıştığını ve hak etmedikleri durumlarla karşılaşmak istemediklerini ifade ederek, ''günde 17, 18 hatta 19 saat çalışıp sabah tekrar işe başlayanlar var. Dolayısıyla bir temizlik elemanının davranışıyla tüm sistemin yaralanmasını hak etmediğimiz kanaatindeyim'' diye konuştu.

Mehmet Bakar, televizyona yansıyan olayın asla sistematik bir şey olmadığını da belirterek, ''biz bu tür sorunları minimalize edebiliriz. İstanbul'da yaklaşık 16 bin kurumdan sorumluyuz ve bunların hepsini denetlemekle yükümlüyüz. Her şeyin mükemmel bir şekilde halledileceğini iddia etmedik'' diye konuştu.

İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Bakar, personel sıkıntısından kaynaklanan sorunların giderilmesine yönelik çalışmalara da değindi.

Bakar, yılbaşından sonra 2 bin 800 yardımcı sağlık personelinin geleceğini ve bu personelin yeni hizmet alanlarında çalıştırılacağını ifade etti.

Bakanlık da olaya el attı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da dün, temizlik görevlilerinin dikiş atıp, mide yıkadığı hastaneler hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Akdağ, bir televizyon programında ve bazı gazetelerde yer alan haberlerin kendisini son derece üzdüğünü belirtti.

Habere konu olan yetkili olmayanların yaptıkları sağlık müdahalelerini tasvip etmenin asla mümkün olmadığını kaydeden Akdağ, konudan haberdar olur olmaz kapsamlı bir soruşturmanın süratle yapılması için talimat verdiğini söyledi.

Teftiş Kurulu Başkanı ve iki müfettişin, konuyu bütün detaylarıyla yerinde incelemeye başladıklarını ifade eden Akdağ, soruşturmanın çok kısa sürede bitirileceğini ve sorumlular hakkında gereken yasal işlemlerin yerine getirileceğini ifade etti.

Skandal Meclis'e taşınıyor

Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ve CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu da Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki temizlik işçilerinin hastalara müdahale etmesini TBMM gündemine taşıdı.

Akdemir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, bir televizyon kanalındaki programda ortaya çıkan, Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki sağlık skandalının Türkiye'deki sağlık sisteminin çarpıklığını ortaya koyduğunu ifade etti.

CHP'li Tandoğdu da aynı konuyla ilgili Bakan Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ''bakanlığın, sağlıkta dönüşüm politikası bu mudur, hastaneye göndereceğiniz müfettişler daha önce neredeydiler, denetimlerinizi de mi temizlik işçileri yapıyor ki devletin hastanelerinde bu tür görüntüler yaşanıyor?'' diye sordu.

Skandalı 'Deşifre' ortaya çıkardı

20 aralıkta Star TV'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki 'Deşifre' programı, İstanbul'daki bazı devlet hastanelerinde temizlik görevlilerinin doktorların gözü önünde hastalara dikiş atıp pansuman yaptığını, hatta mide yıkadıklarını ortaya çıkardı.

Deşifre programında yayınlanan görüntülerin ardından dün İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

CNN Türk
i̇l
sağlık
müdürlüğü:
"skandal
genellenmemeli"
Yorum (1)
mehmet bezgincan
değerli hocam, 14 mart tıp bayramınızı kutlarım.saygılarımla
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir