Medimagazin logo

Uzman doktor sayısı arttı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kasım 2002-Mayıs 2005 arasında, kalkınmada öncelikli illerde çalışan uzman doktor sayısının, 3 bin 322'den 5 bin 317'ye yükseldiğini bildirdi
Uzman doktor sayısı arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kasım 2002-Mayıs 2005 arasında, kalkınmada öncelikli illerde çalışan uzman doktor sayısının, 3 bin 322'den 5 bin 317'ye yükseldiğini bildirdi.

Akdağ, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, bu tarihler arasında pratisyen hekim sayısının 1995'den 2754'e, hemşire sayısının 8350'den 12 bin 817'ye, ebe sayısının 3983'den 4759'a, sağlık memuru sayısının ise 5915'den 8 bin 400'e yükseldiğini belirtti.

Bakan Akdağ, genel toplamda, 2002 yılı Kasım ayında hastane ve sağlık ocaklarında 44 bin 851 sağlık çalışanının görev yaptığını; bu rakamın 2005 yılı Mayıs ayında 53 bin 446'ya ulaştığını ifade etti.

Akdağ, kalkınmada öncelikli illerin sağlık kurum ve kuruluşlarının, Nisan 2005 itibariyle sağlık ve yardımcı sağlık personeli ihtiyacı bulunmadığını kaydetti.

Mynet
uzman
doktor
sayısı
arttı
Yorum (4)
yavuz aydeniz
24 haziran 2006 atama nakil yönetmeliğinde 'stratejik personel'konumundan dolayı mecburi hizmet kurasına tabi tutularak VAN DEVLET HASTANESİ GÖZ POLİKLİĞİNE eşim tayin oldu. hem baba hemde eş olarak işimi bırakıp eşimin bu kutsal görevi yapması içi VAN a gittik.ama kriz öncesi işimin geleceği daha ağır bastı ve devletimiz bu kadar af çıkarıyor; ilerde bizim durumuzl ilgili de değişiklik olur düşüncesi ile istifa ettik.ama hala durummuzda bir gelişme olmadı.ben muğlada yaşıyorum.muğla ili ilçeleri ile 500 000 nüfuslu yazın turimle beraber 1 milyon üzerine hizmet veren bir il;ki ülkemizin turizmde dünya markası bir ilde kaç adet göz doktoru hizmet vermekte?oysaki 200 000 nüfuslu Vanda 7 adet göz doktoru vardır.yani doktor sayısı muğla ile aynı adettir.neden bizim gibi serbest meslek sahibi SGK üyelerinin işlerinin,aile yapısının geleceğini ve ekonomiye katkılarımızdan dolayı bunları göz önüne alınarak atamada biz işverenlerin geleceğini,aile yapısının sağlığını ve yapısı göz önüne alınarak gerekli düzenlemeler neden yapılmıyor.ülkemizin doğusunun doktora ihtiyacı olduğu kadar batısınında ihtiyacı vardır.bu ülkenin benim gibi istihdam yaratan ve vergi veren işverene de ihtiyacı vardır.bu dengeler korunarak ortak bir yol çok rahatlıkla bulunabilinir.evet ülkemiz bu kadar zengin değil.ama ülkemizin değerlerini elimizin tersiyle çok rahatlıkla ve düşünülmeden itiliyor.çok ama çok üzgünüm!!!! saygılar
0
Cevapla
Çağatay Çağlar
Van'ın nüfusu ilçeleriyle birlikte 1 milyon olup hizmet verdiği çevre iller ve ilçelerle hasta potansiyeli 1 buçuk-2 milyon civarındadır. Göz doktoru sayısı ilçelerle birlikte devlet hastanalerinde 14'tür. Üniversitede 4'ü uzman-hoca, 7'si asistan 11 yani il genelinde toplamda 25 göz hekimi bulunmaktadır. Orta ve batı anadolunun bir çok ilçesinde göz hekimi bulunmaz ve il merkezlerinde sayıca az iken doğudaki bu doktor enflasyonu artık had safhadadır. Ayrıca özellikle benim hastanemde birçok üst ihtisaslı doktor bulunmakta ve makalede belirtildiği gibi performans için olmadık-alakasız işler yaptırılmaktadır. Ameliyathanesi olmayan yere anestezist, endoskopisi olmayan yere gastroenterelog, sadece direkt grafisi olan hastabeye radyolog atanması gibi ilginç uygulamalar vardır.
0
Cevapla
mehmet
Yavuz bey sıkınıtınızı anlıyorum ancak sunduğunuz argüman, verdiğiniz örnekler yanlış. Vanın nüfusu 200 000 değil, il nüfusu 1 milyonun üzerinde;merkez nüfusu 400 bin civarında. İnternette bir arama yapsaydınız dahi bunu bulabilirdiniz. Mecburi hizmet sıkıntınızda haklısınız ancak vana ve muğlaya aynı sayıda hekim verilmesi muğlaya değil van'a haksızlık.
0
Cevapla
mario
Bu konuyu yazdığınız için ne kadar teşekkür etsem az. Bu öyle bir israf ki gündeme getirmeniz beni bir an için umutlandırdı. Şu hekim israfı konusuna ciddi bir el atan çıkar mı diye.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir