Medimagazin logo

KESK'ten aile hekimliğine karşı bölge mitingi

KESK'ten aile hekimliğine karşı bölge mitingi <br />KESK, aile hekimliğine karşı uygulamanın pilot bölgesi Düzce'de, 20 Kasım Pazar günü bölge mitingi düzenleyecek.
KESK'ten aile hekimliğine karşı bölge mitingi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
KESK, aile hekimliğine karşı, uygulamanın pilot bölgesi Düzce'de 20 Kasım Pazar günü bölge mitingi düzenleyecek.

Bölge mitingine, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Yalova illerinden kamu çalışanları katılacak.

KESK Genel Merkezi'nden, bağlı sendikalara gönderilen yazıda, bölge mitingi kapsamındaki illerde gerekli hazırlıkların yapılması ve kitlesel katılım sağlanması istendi.

Ayrıca, başta Düzce olmak üzere söz konusu illerdeki sendikalar, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilere mitinge katılımlarının sağlamaları yönünde çağrı yapılacak.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, sağlık alanının ticarileştirilmesine yönelik adımlarından birini oluşturduğunu öne sürdüğü aile hekimliği pilot uygulamasının, 15 Eylül'de Düzce'de başladığını anımsattı.

Bu uygulamanın sonuçları henüz alınmadan aile hekimliğinin 16 ile daha yayılmasının hedeflendiğini dile getiren Tombul, uygulamanın özünün muayenehaneciliğe dayandığını, hekim dahil tüm sağlık çalışanlarının sözleşmeli olarak istihdam edilmesinin öngörüldüğü görüşünü dile getirdi.

Tombul, aile hekimliğinin koruyucu sağlık hizmetlerinin bütünlüklü sunulması özelliğini parçalayıp, bu hizmeti ücretli hale getireceğini öne sürerek, aile hekimliği uygulamasının, yıllardır izlenen politikalarla bozulan sağlık sistemini ve ülkenin sağlık ortamını daha da bozacağını iddia etti.

Dünyada uygulanan çeşitli aile hekimliği modelleri bulunduğunu, ama ülkelerin bu modellerden uzaklaşma eğiliminde olduklarını ifade eden Tombul, şöyle konuştu:

“Ülkemizdeki uygulama ise sağlık hizmetlerini ticarileştirme uygulaması olarak belirginleşiyor. Doğuştan kazanılmış sağlık hakkının gasp edilmesi, Genel Sağlık Sigortası'yla yoksullar dahil toplumdan prim/vergi toplanarak sistemin finansmanı hedefleniyor ve katkı payı ödeme şartı getiriliyor. Oysa bizler yeterince vergi veriyoruz. İnsan olmamızdan, yurttaş olmamızdan kaynaklı vergilerimizin karşılığını, yani eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti sunumunu talep ediyoruz.”

Hürriyet
kesk'ten
aile
hekimliğine
karşı
bölge
mitingi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir