Medimagazin logo

Devlet hastanesi taşındı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin acil sevisi, dahiliye servisi ve poliklinikleri, eski SSK Hastanesi binasına taşındı.
Devlet hastanesi taşındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin acil sevisi, dahiliye servisi ve poliklinikleri, eski SSK Hastanesi binasına taşındı.


Hastanelerin birleştirilmesinin ardından 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde onarım çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Urfalıoğlu, ilçede verimli sağlık hizmeti verilebilmesi için hastanelerin tek çatı altında birleştirildiğini ve böylece 100 yatak kapasitesine ulaşıldığını belirtti.

Urfalıoğlu, her iki hastanenin personel ve doktorlarının biraraya gelmesiyle 14'ü uzman olmak üzere 25 doktorlu, 160 kadrolu personele sahip güçlü bir sağlık ekibi oluştuğunu, üç ameliyathane, beş yataklı diyaliz, bir koroner bakım ve bir yoğun bakım ünitesi bulunan hastanenin tamamen güçlendirildiğini ifade etti.

Başhekim Urfalıoğlu, "Acil servis, dahiliye servisi ve polikliniklerimizi şehir merkezinde bulunan Gediz 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne taşıdık. Eskiden SSK Hastanesi olarak hizmet veren hastanenin bakımı yapıldıktan sonra burayı tam kapasiteli acil servis haline getirdik. Ayrıca hastane bahçesinde bin 260 metrekare alana yeni yapılan ek binaya ise polikliniklerimizi taşıdık. Hasta yatışları ve ameliyatlar Gediz Devlet Hastanesi'nde yapılacak. Hastanelerimizdeki bilgisayar ağları da tek ağa dönüştürüldükten sonra, bilgi akışındaki problemler tamamen ortadan kalkmış oldu. Böylece tek merkezden yönetilen dev bir sağlık merkezi meydana geldi. Hastanelerin birleştirilip yeniden düzenlenmesiyle bölgede bulunan işçi, memur, emekli, dul ve yetimlerin sağlık hizmetlerinde büyük bir rahatlama oldu. Yapılan çalışmaların sağlık hizmetlerine kalite getireceğine inanıyorum" dedi.

İHA
devlet
hastanesi
taşındı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir