Medimagazin logo

Acil 'alo' için tek hat: 112

Acil çağrı numaraları, AB'ye uyum çerçevesinde birleşiyor. Türkiye genelinde tüm acil aramalar için 112 numarası kullanılacak. Uygulama Antalya'da başlayacak
Acil 'alo' için tek hat: 112
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Acil çağrı numaraları, AB'ye uyum çerçevesinde birleşiyor. Türkiye genelinde tüm acil aramalar için 112 numarası kullanılacak. Uygulama Antalya'da başlayacak


İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, valiliklere bir genelge göndererek acil çağrıların tek numarada birleştirileceğini bildirdi.


Karışıklık önlenecek
Acil çağrılara hizmet veren kuruluşlara 155, 112, 110 ve 167 gibi numaralar tahsis edildiği anımsatılan genelgede, bu durumun karışıklıklara neden olduğu; olaylara müdahalede ciddi güçlükler yaşandığı; her türlü acil durumda tek bir numarayı aramaya alışık olan turistlerin Türkiye'de güçlük çektikleri belirtildi.
AB Konseyi'nin 29 Temmuz 1991 tarihinde acil çağrı numarası olarak 112'yi benimsediği kaydedilen genelgede; "Avrupa Birliği'ne üye bütün ülkeler, bu kararın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni oluşturarak bütün acil çağrıların tek bir numara altında toplanmasını sağlamışlardır" denildi.
Telekomünikasyon Kurulu'nun 'tek acil çağrı numarası' olarak 112'yi tahsis ettiği anımsatılan genelgede; projenin ilk planda pilot il olarak belirlenen Antalya'da uygulanacağı; ancak daha sonra çıkarılacak mevzuatla beraber tek numara uygulamasının tüm illere yaygınlaştırılacağı duyuruldu.
Bakanlığın genelgesinde; kurulması planlanan 112 Acil Çağrı Merkezleri'nde, akıllı haritalar, coğrafi bilgi sistemi, arayan numaranın anında adres ve hane bilgisi ile birlikte ekranda görülebilmesi, araçların harita üzerinde takibi gibi gelişen son teknolojilerden de yararlanılacağı ifade edildi.


Özel kaynak yok
Sisteme geçişte illere kaynak aktarılamayacak; masrafları İl Özel İdare bütçesinden karşılanacak.

Radikal
acil
'alo'
için
tek
hat:
112
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir