Medimagazin logo

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ’ndeki ihale yolsuzluğu iddiasına polis incelemesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) temizlik ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları savcılığı harekete geçirdi. Samsun Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, üniversitenin ihale dosyalarını incelemeye aldı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi ’ndeki ihale yolsuzluğu iddiasına polis incelemesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) temizlik ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları savcılığı harekete geçirdi. Samsun Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, üniversitenin ihale dosyalarını incelemeye aldı.

Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan ihbarda; üniversitenin temizlik ihalesini alan firmanın ihale şartnamesinde yer alan bazı sözleşme hükümlerini yerine getirmediği, şartnamede yer alan malzeme ve teçhizatların büyük bülümünü karşılamadığı ileri sürülüyor. Suç duyurusu üzerine harekete geçen Emniyet ekiplerinin yaptıkları aramada, bahse konu olan malzemelerin eksik olduğu tespit edildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, üniversitenin 40 bin kişilik nüfusa sahip bir yer olduğunu, zaman zaman bu tür hadiselerin olabileceğini söyledi. Bernay, “Temizlik ihalesi yapıldıktan sonra ihaleyi kaybeden firmanın suç duyurusunda bulunmasıyla gelişmiş bir olay. Şu an yargıya intikal ettiği için konuşmak doğru değil. İhale şartnamelerinin yapılış şekli ve takibi açıktır. Şu an inceleme devam ediyor. Kanunlarda bir usulsüzlük varsa gereği yerine getirilip suçlu cezasını çekecektir.” dedi. OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Tayyar Cantürk ise ‘konuyla ilgili bilgilerin rektörlük makamından alanmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nün (OMUSUVAM), hastane ve bağlı birimlerinin bin işçi ile temizlenmesi için 23.6.2005 tarihinde yaptığı ihaleyi kazanan şirketin şartname hükümlerin yerine getirmediği iddia edildi. Ancak üniversite yönetiminin eksikliğin farkında olmasına rağmen ihale evraklarını ‘ihale şartnamesindeki hükümler yerine getirilmiş’ gibi hazırladığı öne sürüldü. Durumdan şikâyetçi olan Uzakdoğu-Star Ortak Girişim Temizlik Şirketi, konuyu adliyeye taşıdı. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan şirketin başvurusu üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri üniversitede incelemelerde bulundu. Polisin OMÜ’de yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı rapor savcılığa ulaştı.

Öte yandan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, daha önce de birçok kez yolsuzluk, usulsüzlük ve kadrolaşma iddialarıyla gündeme gelmişti. OMÜ hakkındaki iddialar nedeniyle TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmuş; ancak TBMM tatile girdiği çin çalışmalara başlayamamıştı.

OMÜ’deki kadrolaşma iddialarını gazeteci Murat Seçkin, notere tastiki ile ortaya çıkartmıştı. Fen-edebiyat fakültesine yüksek lisans öğrencisi olarak 3 kişinin alınacağını, ancak 2 kişinin önceden belirlendiğini öğrenen Seçkin, olayı notere tasdik ettirmek için piyes yazmış ve sözlü olarak gerçekleştirilen sınav sonucunda belirlenen isimlerin yüksek lisans öğrencisi olarak üniversiteye alınması üzerine mahkemeye müracaat etme kararı almıştı. Oğlu sınavı kazandığı için torpil iddialarının odağında bulunan Üniversite Sekreteri Nazım Alkan iddiaları yalanlamış, ancak AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve 40 arkadaşı iddiaları TBMM’ye taşımıştı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay hakkındaki iddialar bunlarla bitmiyor. Üniversitedeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile yargılanan bazı kişileri ihale komisyonlarında görevlendirmekle suçlanan Bernay’ın üniversiteye iş yapan müteahhide fazla para verildiğini ihbar eden dönemin Yapı İşleri Daire Başkanı Recep Durmuş hakkında onlarca disiplin soruşturması açtığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın rüşvet ve yolsuzluk suçlarından yargılanan Üniversite Genel Sekreteri Nazım Alkan ve Yahya Dilek’i de ihale komisyonlarında görevlendirdiği belirlenmişti.


Zaman
ondokuz
mayıs
üniversitesi
&#8217
ndeki
ihale
yolsuzluğu
iddiasına
polis
incelemesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir