Medimagazin logo

Şırnak'ta Valinin sert tepki gösterdiği başhekim istifa etti

Şırnak Valisi Osman Güneş'in 2 ay önce kurulan diyaliz ünitesini faaliyete geçirmediği için tepki gösterdiği Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fırat görevinden istifa etti
Şırnak'ta Valinin sert tepki gösterdiği başhekim istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Şırnak Valisi Osman Güneş'in 2 ay önce kurulan diyaliz ünitesini faaliyete geçirmediği için tepki gösterdiği Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fırat görevinden istifa etti.
Hayatında ilk kez büyük bir ithamla suçlandığı için başhekimlikten istifa ettiğini ve devlet memurluğundan da ayrılmayı düşündüğünü belirten Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fırat, "Sayın valimiz bizlere konuşma fırsatı vermedi sadece azarlama lütfunda bulundu. Bu olay sadece yerel boyutta olsaydı kendime olan saygımı kaybetmeme rağmen orada kalırdı" dedi.
Bu açıklamayı da yaparken herhangi bir yerden izin almadığını belirten Başhekim Fırat, "Olabilecek herhangi bir soruşturmanın bedeli neyse bunu ödemeye hazırım. Çünkü sadece infaz için yapılan bir sorgulama var. Herkes Cizre Devlet Hastanesi'nde dört dörtlük bir diyaliz ünitesinin olduğunu ve yetkililerin bu üniteyi keyfi olarak çalıştırmadığını zannediyor. Diyaliz denilen ünitenin eksiksiz olması gerekir. Halbuki bunun teknik malzemeleri eksik. Teknisyen açığımız da var" diye konuştu. "Vali beyin bize en büyük sitemi, 'Neden bu diyaliz açılışı oldu da faaliyete geçmedi? Devletin valisini ve devleti yalancı duruma düşürdünüz' şeklinde" ifadesini kullanan Fırat, "Vali bey beni tayin istemekle suçluyor. Ben batıda bir yeri tercih etmedim ki, ben Güneydoğu'nun başka bir ili olan Batman'ı istedim. Diyaliz ünitesinin açılışını yapmakla devleti sahtekar durumuna düşürmedim" dedi.
Cizre Devlet Hastanesi'nde önceki gün incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Osman Güneş, 1 ay önce açılışı yapıldığı halde faaliyete girmeyen diyaliz ünitesi için hastane yetkililerine sert tepki göstermişti.

İHA
şırnak'ta
valinin
sert
tepki
gösterdiği
başhekim
istifa
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir