Medimagazin logo

Rapor olayında bu kez suçlananlar doktor değil

Bursa Tabip Odası Başkanı Murat Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin ek ders ücreti alabilmesi için ÖSS'ye hazırlanan son sınıf öğrencileri toplu izinli saymadığını belirterek, "Bugüne kadar parayla rapor sahte veriyor suçlamasıyla biz doktorlar karşı karşıya kalıyorduk. Milli Eğitim Bakanı'nın artık gün gibi ortaya çıkan bu iddiaya cevap vermesini istiyoruz" dedi
Rapor olayında bu kez suçlananlar doktor değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa Tabip Odası Başkanı Murat Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin ek ders ücreti alabilmesi için ÖSS'ye hazırlanan son sınıf öğrencileri toplu izinli saymadığını belirterek, "Bugüne kadar parayla rapor sahte veriyor suçlamasıyla biz doktorlar karşı karşıya kalıyorduk. Milli Eğitim Bakanı'nın artık gün gibi ortaya çıkan bu iddiaya cevap vermesini istiyoruz" dedi.


Ünal, ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin sınavlara hazırlanmak için son 2 ay rapor almaya çalışmasının her yıl yeni boyut kazandığını söyledi. Doktorlara, Sağlık Bakanlığı'nın sahte rapor verilmemesi konusunda genelgesini hatırlatan Ünal, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin ek ders ücreti alabilmesi için ÖSS'ye hazırlanan öğrencileri toplu izinli saymadığı iddiasını cevaplandırmasını istiyoruz. Milletvekillerinin devreye girdiği, öğrencilerin hayatı doğru öğrenmesi gereken bir dönemde sahtekarlığı öğrendikleri bu rapor rezaletinin artık son bulmasını istiyoruz. Yıllardır itham altında kaldığımız bu durum çözülmediği taktirde önümüzdeki yıl gerekirse iş bırakma eylemi yapacağız" diye konuştu.


Bu arada muayeneyle rapor alamayan öğrenciler, yeni formül geliştirerek, hasta numarası yaparak velileri tarafından hastanelerin acil servislerine kaldırılıyor.


Hastanelerin acil servisleri rapor alma telaşında olan öğrencilerle dolup taştı. Bazı doktorlar ise suç olmasına rağmen öğrencilerin hayatlarını belirleyecekleri bu sınava iyi hazırlanmaları için kendilerini rapor vermek zorunda hissettiklerini söyledi.


Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, son sınıflarda devamsızlık olmadığını ve derslerin düzenli bir şekilde devam ettiğini açıklamasına rağmen, müdürlerin okullardan görüntü alınmaması yolunda uyarıda bulunması dikkat çekti.

mynet.com
rapor
olayında
bu
kez
suçlananlar
doktor
değil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir