Medimagazin logo

Erzincan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi, 5 yıldızlı hale getirildi

Erzincan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi, iki yıl içerisinde değişti. Özel hastaneden farkı olmayan servisin kaderi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mesut İlter’in (35) iki yıl önce İstanbul Bakırköy Doğumevi’nden, Erzincan Devlet Hastanesi’ne tayin olması ile değişti
Erzincan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi, 5 yıldızlı hale getirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erzincan Devlet Hastanesi Çocuk Servisi, iki yıl içerisinde değişti. Özel hastaneden farkı olmayan servisin kaderi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mesut İlter’in (35) iki yıl önce İstanbul Bakırköy Doğumevi’nden, Erzincan Devlet Hastanesi’ne tayin olması ile değişti.



İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan 12 yıllık doktor Mesut İlter, 1 yıl önce kafasında şekillendirdiği projeleri hayata geçirince ortaya modern bir servis çıktı.


Erzincan Devlet Hastanesi’nde bulunan 16 servisin gözbebeği olan 30 yatak kapasiteli çocuk servisi içerisinde, perdelerden nevresimlere, ortopedik yataklardan duvar fayanslarına, merkezi vcd sisteminden merkezi müzik sistemine, her odaya televizyon ve buzdolabına, hasta dolaplarına ve çocuk oyun odasından ayrıca servis içerisinde duşa kabinine kadar birçok özelliği bulunan servis, hastalar için 5 yıldızlı otel havasını andırıyor.



Uzman Doktor Mesut İlter, klasik hastane anlayışını yıkarak yola çıktığını ifade ederek, “Mademki bir sağlık hizmeti veriyoruz bunu en iyi şekilde sağlamalıyız. Bizlerin de bir şeyler yapabileceğini ve her şeyi devletten beklemediğimizi göstermek istedim. Biz hekimlerin bir takım işlere öncülük yapması gerekiyor. Yaptığımız bu şeyleri düşünmek için çok büyük bir zeka gerekmiyor. Eğer bulunduğumuz ortam sizleri rahatsız etmiyorsa bu tür şeylerde ortaya çıkmaz. Böyle bir tablo çocuklarımız, insanımız için layık oldukları için gereklidir. Türkiye’de bunlar görülmeyen, eksik olan şeyler. O yüzden ben layık olunan bu tablonun her yerde gerçekleştirilmesi taraftarıyım. İnsanımız daha fazlasını hak ediyor.” diye konuştu.


Hayırsever iş adamlarının katkıları ile servisi bu hale getirdiğini ifade eden İlter, “Servisimiz için 30 bin YTL harcadık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben elimden geleni yaptım. Bundan daha iyisi de olabilir. Hepimizin bu tür düşüncelere sahip olması gerekir.” açıklamasında bulundu.


Hallerinden oldukça memnun olan hastalar ise, “Böyle bir serviste kaldığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. Çocuklarımız daha rahat ortamda. Odalarımız güzel. Önceki yıllara göre çok memnunuz. Burada içimiz rahat.” şeklinde konuştu.

Zaman
erzincan
devlet
hastanesi
çocuk
servisi
5
yıldızlı
hale
getirildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir