Medimagazin logo

Meclis'in sağlık faturalarında 3 trilyonluk suistimal

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Meclis sağlık harcamalarında TBMM’nin sağladığı sağlık güvencesinin suistimal edilmesinin önlenmesi amacıyla geçen yasama yılında tedavi faturalarının tek tek incelendiğini, sözkonusu faturalardan 1130 adedinin ilgili hak sahibi, özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşuna iade edildiğini kaydetti
Meclis'in sağlık faturalarında 3 trilyonluk suistimal
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Meclis sağlık harcamalarında TBMM’nin sağladığı sağlık güvencesinin suistimal edilmesinin önlenmesi amacıyla geçen yasama yılında tedavi faturalarının tek tek incelendiğini, sözkonusu faturalardan 1130 adedinin ilgili hak sahibi, özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşuna iade edildiğini kaydetti.


Alptekin, işleme alınmayarak iade edilen faturaların parasal değerinin ise 3 milyon 141 bin 491 YTL olduğunu bildirdi.

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar’ın TBMM’nin sağlık harcamalarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Başkanvekili İsmail Alptekin, TBMM’nin sağladığı sağlık güvencesinin suistimaline ilişkin bilgiler verdi. Meclis sağlık harcamalarında TBMM’nin sağladığı sağlık güvencesinin suistimal edilmesinin önlenmesi amacıyla geçen yasama yılında tedavi faturalarının tek tek incelendiğini ve incelenen faturalardan 1130 adedinin TBMM Tedavi Yönetmeliği esaslarına göre ödenmesi mümkün olmadığından ilgili hak sahibi, özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşuna iade edildiğini belirten Alptekin, işleme alınmayarak iade edilen harcama belgelerinin parasal değerinin 3 milyon 141 bin 491 YTL olduğunu ifade etti.

İLAÇTA YÜZDE 58 TASARRUF
Alptekin, tedavi yönetmeliklerinde yaptıkları değişikliğe paralel olarak ilaçta adet sınırlaması ve doz ayarı esasının getirildiğine işaret ederken, eczanelerle yapılan sözleşmeler doğrultusunda bu yıl başından itibaren ilaç alımlarının artık TBMM Sağlık Bilgi Sistemine on-line girilerek yapıldığını, bu sistemde, ilaçta adet ve doz kontrolü ile rapora dayalı ilaç ve ödenmeyen ilaçların denetlendiğini bildirdi.


Bu uygulama ile 2004 yılı Ocak- Mayıs dönemi ilaç fatura tutarının 8 milyon 275 bin 370 YTL iken, bu yılın aynı dönemindeki fatura tutarının 4 milyon 811 bin 583 YTL olduğunu kaydeden Alptekin, beş aylık uygulama sonucunda ilaçta sağlanan tasarruf miktarının yüzde 58 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Milliyet

meclis'in
sağlık
faturalarında
3
trilyonluk
suistimal
Yorum (14)
ilhan çeçen
Şahin Bey size katılıyorum, Çok güzel yazmışsınız. İnsan hakkı yokken hasta hakkı aramak. Güzel tespit, kutlarım. Devletin tüm memurları ve kurumlarında ezilen, gık çıkarmayan ve rahatça sineye çeken "gariban" halk ve uyanık avukatlar tek sahipsiz kamu görevlisi doktor ve diğer tüm sağlık çalışanlarını gariban hale getirdiler. Bu sefer gariban doktorlar gıkını çıkartamıyor, zulmü sineye çekiyor. Birilerinin TTB yöneticilerine TTB nin bir siyasi parti veya sosyalleşme derneği olmadığını hekim haklarını çeşitli tazyiklere karşı koruyan, savunan ve hekimin yaşam kalitesini yükseltecek her türlü faaliyette bulunan bir kuruluş ve birlik olduğunu hatırlatması lazım. Tüm meslektaşlarıma sağlıklı, darpsız, tacizsiz ve tehditsiz mesailer diliyorum.
0
Cevapla
selçuk çiçek
tek kelimeyle BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO
0
Cevapla
Prof. Dr. Ali Çetin
Sayın Aksoy: Gerçektende sorunu belkemiğinden yakalamışsınız. Dediğiniz gibi önce temel sorunları halledip sonra ayrıntıya inmek gerekir. Yakında cerrahi bölümlerde defansif tıp nedeniyle eğitim kalitesini daha da düşüreceğiz ve sonuçta geri dönülmesi çok zor yollara gireceğiz.Yakında "Hocalık" dediğimiz çok yönlü ustalık kavramı önemsiz bir hale sokulmuş olacaktır, dediğine itibar edilmeyen, son sözü söyleme gücü elinden alınmış öğretim üyeleri ile tıp eğitimi bile hayali bile kötü olan bir duruma düşecektir. Kişisel görüşlerimiz aykırı olsa da genelin doğru bulduğu görüşlere ortalık yerde karşı çıkarsak kendi bacağımıza kurşun sıkmış oluruz. Toplum karşısına çıkayım, biraz hava atayım, kendimin reklamını yapayım derken bindiğimiz dalları kesmemeliyiz.Gerçekçi uyarılarınız için çok teşekkürler. Elinize sağlık.Prof. Dr. Ali Çetin
0
Cevapla
Murat Aydoğan
Hocam elinize yüreğinize sağlık. Hasta açısından Amerika ve Avrupa hakları ama doktor açısından (çalışan yardımcı personeli, alet ve gereçleri, eğitimi ve zamanı vs)Bangladeş hakları.. Bu mu demokrasi? Bu mu eşitlik? Ayrıca TTB dışında artık doktorlara birebir ulaşacak, haklarını arayacak, ortak hareket edilecek yeni bir dernek, oluşum vs ihtiyacımız var. Lütfen çok geç kalmayalım..
0
Cevapla
Oznur Duman
Uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum. Rahatsızlık vermemek için hiç yazmadım. Bugün dayanamadım. Çok güzel yazmışsınız, ellerinize saglık.. Bu mudur? Evet budur!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir