Medimagazin logo

Muş'ta kuş gribi şühesiyle ilk ölüm

Muş'un Kıyıbaşı Köyü'nde kestikleri horozu yiyen Alkan ailesinin 2 yaşındaki kızları Berfin'in 15 gün önce hayatını kaybetmesinin ardından, kuş gribi şüphesiyle ailenin bütün fertleri hastanede tedavi altına alındı
Muş'ta kuş gribi şühesiyle ilk ölüm
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Muş'un Kıyıbaşı Köyü'nde kestikleri horozu yiyen Alkan ailesinin 2 yaşındaki kızları Berfin'in 15 gün önce hayatını kaybetmesinin ardından, kuş gribi şüphesiyle ailenin bütün fertleri hastanede tedavi altına alındı.


Alınan bilgilere göre, baba Abdullah Alkan tarafından kesilen horoz anne Hatice Alkan ve kızı Neşe Alkan tarafından temizlendikten sonra ailenin bütün fertleri tarafından akşam yemeğinde yendi. Bir gün sonra horozu yiyen ailenin 2 yaşındaki kızları Berfin Alkan'ın aniden hayatını kaybetmesinden sonra, ailenin 15 yaşındaki kızı Neşe Alkan da bir hafta önce rahatsızlanarak Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan Neşe Alkan, daha sonra kuş gribi şüphesiyle Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.


Genç kız, Diyarbakır'da tedavi altında bulunurken, dün gece ailenin 4 yaşındaki çocuğu Hüseyin'in de ateşinin yükselmesinin ardından, kuş gribinden korkan anne Hatice Alkan olayı Muş Valiliği Kriz Masası'na bildirdi. Muş Valisi İbrahim Özçimen'in talimatları doğrultusunda Kıyıbaşı Köyü'ne giden 112 Acil Servis ekipleri 4 yaşındaki Hüseyin'e ilk müdahaleyi evde yaptı. Daha sonra anne Hatice Alkan ve Hüseyin Alkan, Muş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.


Şu anda Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde tedavi altında bulunan Neşe Alkan'dan alınan numunelerin incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiği ve sonucun henüz gelmediği bildirildi. Olayın ardından Kıyıbaşı Köyü'ndeki vatandaşlar, köylerindeki kanatlı hayvanların tamamının itlaf edilmesi için başvuracaklarını söyledi. Anne Hatice Alkan ise kendisi ve kızı Neşe'nin horozu temizlediklerini, diğer iki çocuğunun da kendilerinin yanında olduğunu, ancak kuş gribinin hiç aklına gelmediğini belirtti.

İHA
muş'ta
kuş
gribi
şühesiyle
ilk
ölüm
Yorum (4)
cemal
sayın hocam; kimsenin geleceği yada geldiği filan yok.neredeyse 1 yıl oldu bu KHK çıkalı da ne oldu.ben manisade yaşıyorum, ne manisada, ne izmirde 1 tanecik bile ne yabancı doktor gördüm, ne de yabancı hemşire.sağlık bakanlığının doktorlara değneği bu, başka birşey değil. gelecek olan bir bakacakki niğdede karotisi kesilmeye çalışılmış bir doktor.hangi doktor, hangi hemşire can güvenliğinin olmadığı bir yere gelir.birde türkiyeyi biz içeriden büyük görüyoruz yada gösteriyorlar...1 yıl önce abd de bululnurken türkiyeden bir makale gelmişti.rewierver okudu.tek dediği; türkiye, 3. dünya ülkesi dedi.yani kimse gelmez buralara.abd avusturalya, hollanda, norveç, isveç kaliteli doktorlara çok ciddi imkanlar veriyor.adamlar uraya niye gelsin.ülkemi aşağılamak istemiyorum ama gerçekte şu......( Turkey, third world country).
0
Cevapla
Dr. Kemal
Sayın hocanın fikir ve endişelerine aynen katılıyorum. İran'ın son zamanlarda bölgemizdeki -bizzat Doğu Akdeniz ve güney illerindeki faaliyetlerine şahit oldum- özellikle Nusayri Alevi kardeşlerimize Suriye nedeniyle yaklaşma istekleri ve sünni kardeşlerimize de muta nikahı ile ajanlık girişimleri mümkün gözükmektedir. Sayın sağlık bakanı hekimliği bitirdi, ülkeyi de tehlikeye atmasın...
0
Cevapla
onur elmas
Bence yabancı hemşire doktor gelecekse bunlar kimsenin gitmek istemediği ve personel açığının olduğu doğu illerine sözleşmeli olarak gelsin. Eğer metrekareye 2 doktorun düştüğü batı illerine gidecekse hiç gitmesin daha iyi. Şanlıurfa eğitim araştırma hastanesinde acilde tek pratisyen hekimle hizmet verilmeye çalışılmakta. Daha doğuda durum nedir bilmiyorum. Mecburi hizmet olmasa buralara gelen olmayacak.
0
Cevapla
demir demir
şu atamıza söylediğin meşhur zat lafını unutmuyoruz ama bu seferki yazı güzel olmuş aynen katılıyor ve altına imzamı atıyorum..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir