Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı'ndan 1 trilyon tazminat istiyor

Semiha Önel isimli vatandaş, göğsündeki şişlik nedeniyle başvurduğu özel bir sağlık kuruluşunda kendisine sahte doktor tarafından yanlış ilaç tedavisi uygulandığını ve bu nedenle kanser olduğunu iddia ederek savcılığa başvurdu. Sağlık Bakanlığı ve sağlık kuruluşundan 1 milyon YTL tazminat isteyen Önel, gerekli denetimlerin zamanında yapılmadığı için ölümle burun buruna geldiğini söyledi
Sağlık Bakanlığı'ndan 1 trilyon tazminat istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Semiha Önel isimli vatandaş, göğsündeki şişlik nedeniyle başvurduğu özel bir sağlık kuruluşunda kendisine sahte doktor tarafından yanlış ilaç tedavisi uygulandığını ve bu nedenle kanser olduğunu iddia ederek savcılığa başvurdu. Sağlık Bakanlığı ve sağlık kuruluşundan 1 milyon YTL tazminat isteyen Önel, gerekli denetimlerin zamanında yapılmadığı için ölümle burun buruna geldiğini söyledi.

'Sahte doktor' kayıp

Yaklaşık 6 ay önce göğsündeki şişlik nedeniyle Bağcılar'da bulunan özel bir sağlık kuruluşuna başvurduğunu anlatan Önel, burada kendisini Kadın Hastalıkları Uzmanı olarak tanıtan Saniye isimli bir bayan tarafından muayene edildiğini ve tedavisine başlandığını kaydetti. Bu doktorun kendisine damar tıkanıklığı ve sol göğsünde kist olduğu teşhisini koyduğunu ve 5 ay hastaneye gidip gelerek tedavisine devam ettiğini belirten Önel, bu sürede 60 bin YTL ilaç ve tedavi masrafı yaptığını dile getirdi.

Bir süre sonra ağrılarının artması üzerine doktoruna başvurduğunu ifade eden Önel, kendisine "iyileşmeye başladığın için ağrıların arttı" denildiğini ve yeni iğneler verildiğini belirtti.

Denetimsizliğin kurbanı oldum

Ağrıların giderek artması üzerine başka bir sağlık kuruluşuna giden Önel, burada kendisine "Senin hastalığın başlangıçta basitmiş. Ameliyatla kurtulabilirmişsin, ancak uygulanan yanlış tedavi ve ilaçlar seni kanser yapmış" denildiğini söyledi. "Bunun üzerine ilk gittiğim hasteneye döndüğümde, beni tedavi eden doktorun sahte bir doktor olduğunu öğrendim" dien Önel, "Polikliniğin sahibi, tedavi boyunca hiç yüzünü görmediğim halde İl Sağlık Müdürlüğü'nce açılan soruşturma kapsamında 'onun tedavisini ben yaptım' şeklinde ifade vererek kendini kurtarmaya çalışıyor" dedi.

Avukatı Zeki Bulgan'la birlikte Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Önel, sorumluların cezalandırılmasını isterken, gerekli denetimleri yapmayan Sağlık Bakanlığı'nın da kendisine 1 milyon YTL tazminat ödemesini istedi.

Sözkonusu özel polikinik hakkında açılan soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

Yenişafak
sağlık
bakanlığı'ndan
1
trilyon
tazminat
istiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir