Medimagazin logo

Asılsız kuş gribi ihbarları artıyor

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi Karayaka Köyü'nde önceki gün meydana gelen kuş gribi olayı, Isparta halkının panik yaşamasına neden oluyor
Asılsız kuş gribi ihbarları artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi Karayaka Köyü'nde önceki gün meydana gelen kuş gribi olayı, Isparta halkının panik yaşamasına neden oluyor.


Çok sayıda vatandaş tavuğunu çöpe atıyor veya kurban hayvanlarından çöpe atılan atıklardan korkarak ihbarlarda bulunuyor. Bir gün içinde 50'nin üzerinde asılsız ihbar alan yetkililer, şu ana kadar il merkezinde kuş gribi vakasına rastlanılmadığını belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü İsmail Uz, Isparta halkından asılsız ihbarda bulunmamalarını rica etti. Uz, "Asılsız ihbarla uğraşırken, son derece önemli bir olayı kaçırabiliriz. Lütfen asılsız ihbarlarda bulunmayalım" dedi. Bu konuda 5 Ocak 2006 tarihinden itibaren tüm izinlerin kaldırıldığını ve Tarım İl Müdürlüğü olarak 24 saat esasına dayalı olarak çalıştıklarını kaydeden Uz, tüm ihbarları değerlendirdiklerini ve alınan numuneleri Bornova ve Konya'ya gönderdiklerini söyledi. Şu ana kadar Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Karayaka Köyü'nde pozitif bir durum yaşandığını, bunun dışında Isparta'da kuş gribi vakasının bulunmadığını vurgulayan Uz, Karayaka Köyü'ne yakın bulunan Yassıbel, Yeniköy ve Kıyakdede Köyleri'nde dezenfekte çalışması yapıldığını belirtti.

4 köyde tüm kanatlı hayvanların itlaf edildiğini ve köylerde şu an kanatlı hayvan bulunmadığını kaydeden Uz, "bu dört köyde şu an itibariyle canlı kanatlı hayvan bulunmuyor. Şu ana kadar 6 bin 997 kanatlı hayvan itlaf edildi" diye konuştu. Vatandaşlardan bu konuda bazı isteklerde bulunan İsmail Uz, "Vatandaşlarımız kanatlı hayvanlarını kümeslerde kapalı olarak bulundursunlar. Kümeslerini dezenfekte etsinler ve hayvanlarla temastan kaçınsınlar. Bunun yanısıra hayvanlarını öldürüp çöpe atmasınlar. İnsanları hastalık değil, cehalet öldürür. Isparta halkının duyarlı ve bilinçli davranacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
asılsız
kuş
gribi
ihbarları
artıyor
Yorum (55)
m.fatih müjde
Sİz de hoşgeldiniz hocam. Sağlık durumunuzla ilgili kamuoyu bilgilendirme bekliyor.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Şahin hoca sen de hoş geldin, Allah şifalar versin.Bizleri hayırla da şerle de imtihan eden Rabbimize şükürler olsun.
0
Cevapla
Alparslan Koç
Kusura bakmayın ama bu işler birilerini başını açmaya zorlamakla olmaz.. Böyle pısırık kaldıkça ve her olana kader gözüyle baktıkça daha çok gencimiz böyle sefil olur.. Ha şimdi yalancı bir bahar var kimbilir sonbahar soğukları ne zaman söndürecek taze çiçekleri..
0
Cevapla
cemal
dekan şöyle demiş, rektör şöyle demiş...sizin söylediğiniz sadece Allah birdir sözüne inanırım.oda inancım gereği.diğer herşey yalan, çok belli.
0
Cevapla
EYYÜP ŞELLİ
hocam yazılarınızı özlemiştik söylediklerinize katılmamak elde değil magdur olan meslektaşımızı azminden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir