Medimagazin logo

Milyarlık ilaç çetesi

Eczanelerden topladıkları sağlık karnelerinin fotokopilerini kullanıp hazırladıkları sahte reçetelerle Bağ-Kur'u yüzbinlerce YTL dolandıran çete Dolandırıcılık Bürosu'nun kıdemli polislerini bile şaşırttı
Milyarlık ilaç çetesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Eczanelerden topladıkları sağlık karnelerinin fotokopilerini kullanıp hazırladıkları sahte reçetelerle Bağ-Kur'u yüzbinlerce YTL dolandıran çete Dolandırıcılık Bürosu'nun kıdemli polislerini bile şaşırttı


Sahte sağlık karnesi, doktor raporu, reçete ve kurul raporlarıyla 26 eczaneden 230 bin YTL dolandırıcılık yaptığı belirlenen 7 kişilik şebeke çökertildi. Eczanelerde 20 yıldır kalfa olarak çalışan Erkur Çalışır'ın kurduğu şebekeye yönelik operasyonla sonuçlanan yolsuzluk, Kartal'da bir eczacının bir kişinin yakını için 6.500 YTL tutan reçetesinden şüphelenerek İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü'nü aramasıyla ortaya çıktı. Reçetenin altında kaşesi ve imzası bulunan doktorun reçeteyi kendisinin yazmadığını söylemesi üzerine operasyon başlatıldı.

Polis önce hazırlanan ilaçları eczanelerden alan T.S.'yi gözaltına aldı. Daha sonra sahte doktor raporu, reçete gibi belgeleri hazırlayan Özgür Yılmaz yakalandı.

Yapılan operasyonla alınan ilaçları pazarlayan H.O., Y.Y. ve M.D. yakalandı. Çete lideri Çalışır ile eşi Nurcan Yılmaz, Uludağ'da tatil yaparken yakalandı. Şebekenin, önce eczanelerden topladıkları Bağ-Kur sağlık karneleri fotokopilerini kullanarak sahte sağlık karneleri yaptığı, daha sonra da sahte doktor mühürleriyle hazırladıkları reçeteler ve sağlık kurulu raporları ile özellikle kanser hastalarının kullandığı pahalı ilaçları eczanelerden aldıkları belirlendi. Şebeke elemanlarının, çaldıkları bu ilaçları daha sonra etiket fiyatının yüzde 25'ine, sosyal güvencesi olmayan başka hastalara pazarladıkları ortaya çıktı.

6 DOKTOR İFADE VERDİ

Kuaför salonu görüntüsünde çalışan ve sahte belge hazırlayan büroya yapılan baskında, 13 adet çeşitli isimlere düzenlenmiş Bağ-Kur sağlık karnesi, ilaç isimlerinin bulunduğu indeks kitabı, onkoloji ve patoloji hekimlerine ait sahte kaşeler ele geçirildi. Dolandırıcılığın boyutlarının trilyonlarca liraya ulaşabileceği belirtildi. 11 eczacı ile İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü'nden 6 doktor ifade verdi.


Yeni Şafak
milyarlık
ilaç
çetesi
Yorum (8)
Osman Tansel Darçın
Dr. Şahin Bey'e böyle önemli bir konuya köşesinde yer verdiği için teşekkür ederim. Ancak sanırım sağlık çalışanlarının da hasta ile diyalog sırasında biraz politik olmalarında fayada var. Hasta ve yakınları ile hiçbir zaman senli benli diyaloglara girmemeli, diyaloglarda olabildiğince resmi ve mesafeli olmalı, onları acil serviste uzun süre bekletmemeli, yine de olası bir saldırı ihtimalinde de güvenlik görevlisini orada hazır bulundurmalı diye düşünüyorum. Tabii ki onaylanacak hiçbir yanı yok. Görevini hakkıyla yapan sağlık çalışanına karşı şiddeti nefretle kınıyorum.
0
Cevapla
ali rıza yaşar
Yerinde fikirleriniz için tşk ler..ama herhalde biz de bu ense olduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek..hele maaş tartışmalarında bile aralarında uzman, pratisyen, asistan, öğretim üyesi diye ayrışıp birbirini yiyenlere herhalde herşey hak..
0
Cevapla
cagatay aydın
sayın yazarın tespitlerine katılıyorum. Hekim diğer memurlardan farklı bir noktada iken (serbest çalışma hakkı) onlara MEMUR yaftası yapıştırmadan serbest meslek erbabı gibi davranan mülki amirlerin tutumu tam gunden sonra da maalesef değiştirmemiştir. Hasta hakları var da sağlık çalışanı hakları neden gume gidiyor her şikayette sağlık çalışanı neden sarı zarf ve kendini temize çıkarma endişesi yaşıyor. Sağlık çalışanı olmak stesi çok fazla bir meslek erbabı olmak haline gelmiş, 8-5 mesai yapan Devletin ASIL memurlarına özenmek durumunda kalmıştır!
0
Cevapla
ömer faruk atay
Teşekkür ederiz,40 yıldır hekimler dayak yiyorlar maalesef.bence bu çok yönlü bir sosyolojik fenomendir,tarihi boyutu da vardır,Ş.Urfalı bir insan neden bir doktor hanımı döver?Hakiki Şanlıurfalı hekimi hiç bir zaman dövmez,yüceltir;bu çirkin sosyopatik davranış sahibi Ş.Urfalı da olamaz,Türk de olamaz diyorum.Tanrı Türk Hekimlerini korusun.
0
Cevapla
C.T
Sağlık bakanlığından birilerinin çıkıp ACİLEN Vatandaşı uyarıcı açıklama yapmasını bekliyoruz. Açıklama yapmak için illaki birkaç doktorun öldürülmesi mi gerekli? Neden susuyorlar anlamak mümkün değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir