Medimagazin logo

İnegöl Devlet Hastanesi rekora koşuyor

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nden bir yılda ilçe nüfusunun 3 katı kadar hasta yararlandı. <br />Devlet ve SSK hastanelerinin birleştirilmesiyle tek çatı altında hizmet vermeye başlayan İnegöl Devlet Hastanesi'nden 1 yılda poliklinik hizmeti alarak ayakta tedavi gören hasta sayısının 418 bin 695 olduğu, yaklaşık 155 bin kişinin de acil servis hizmeti ve yataklı hizmet aldığı bildirildi
İnegöl Devlet Hastanesi rekora koşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nden bir yılda ilçe nüfusunun 3 katı kadar hasta yararlandı.
Devlet ve SSK hastanelerinin birleştirilmesiyle tek çatı altında hizmet vermeye başlayan İnegöl Devlet Hastanesi'nden 1 yılda poliklinik hizmeti alarak ayakta tedavi gören hasta sayısının 418 bin 695 olduğu, yaklaşık 155 bin kişinin de acil servis hizmeti ve yataklı hizmet aldığı bildirildi.

2005 yılında hastaneden sağlık hizmeti alanların toplamının 556 bin 610 kişi olduğu öğrenilirken, toplam hasta sayısının ilçenin nüfusunun 3 katı olduğu belirtildi.
İnegöl Devlet Hastanesi'nde otomasyon sistemine geçilmesinin ardından hastaneye yapılan başvuru sonuçları da belli oldu. Buna göre 2005 yılında 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasında polikliniklere başvuran hasta sayısının 418 bin 695 kişi olduğu belirlendi.

Hastaneye acil tedavi için gelen hastaların toplam sayısının 120 bin 90 kişi olduğu ve yatan hasta sayısının da 17 bin 68 olduğu kaydedildi. Bu rakamlara göre ilçede yaşayan herkesin ortalama 3 kez çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle hastanenin yolunu tuttuğu, her 10 kişiden birinin yatarak tedavi gördüğü belirlendi. 53 uzman ve 10 pratisyen hekimin görev yaptığı hastanede 2005 yılında bir hekimin ortalama 8 bin 800 hastayı muayene ettiği ifade edildi.


İHA
i̇negöl
devlet
hastanesi
rekora
koşuyor
Yorum (7)
Ethem Erginöz
Sayın hocam, eğer durum belirttiğiniz gibi bilgi eksikliğiyse (Sizin beyanınız yanlış ama TTB açıklaması doğruysa) kusura bakmayın ama bunu mazur görmemiz mümküm değil. Çünkü künyenizde Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı yazıyor. Gerçek durumu bir tabip odası başkanı bilmiyorsa bu açıkca görev ihmalidir. Bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.
0
Cevapla
cemal
süper bir yazı.tebrik ederim hocam.3 hayat bazen 1 hayttan değersiz olabilirmi...mükemmel bir felsefi yaklaşım...
0
Cevapla
ismail çelik
Sayın hocam: Öncelikle Van konusundaki duyarlılığınız için tşk ederim.Elbette her insanın toplumun bakış açısıyla değeri farlılıklar içeriyor ve zaten toplum da bu farklılıklara göre konum belirliyor insanlara.Fakat insan hayatı üzerine duyulan ihtiyaç ve varlığının anlamı gibi sorgulamalar hem şimdi hem de tarih boyunca büyük yanılgılara neden olmuştur.Bu düşünceyle insanlar katledilmiş toplumsal anlamda ihtiyaç duyulmadıklarına kanaat getirilmiş ve hatta varlıklarının zararlı oldukları bile düşünülmüştür. Eğer meseleyi insanın hayatına indirgersek her insan kendi yaşamına ihtiyaç duymaktadır ve bu haliyle bir başkasından hiç de farksız değildir.Eğer bir futbol takımından söz ediyor olsaydık elbette değerini yitiren futbol oyuncusunun saha dışına çıkma gerekçeleri üzerine kafa yorardık.Bu yanılgıya düşüp insanları sınıflandırma ve hatta yaşam hakkı konusunda puanlandırma yanılgısına düşülmesi fikri kastınız bu olmamasına rağmen siz değerli hocalarımızın ifadeleriyle cesaret bulacaktır.. Saygılarımla
0
Cevapla
ali aydın
Düzeltecekmiş önce hakaret ettiği adamlardan özür dilesin saydığı yalanları için değersizleşen hoca bu hafta hatasını telafisi için duygusal yazı yazıp millete kinini göstermemiş. başkan olan birinin yaptığı bu olay geçen yazısından alıntı ile bitireyim Haşa, sümme haşa…O sosyalist olmayan... yazısı ile iftira atan hocaya ileride destekli yalan söylemesini ve telafisini beklediğimi belirtirim.
0
Cevapla
ersin ççk
VAN ı yeniden hatırlattığınız için teşekkürler.yazılarınızın devamının sürmesi dileklerimle.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir