Medimagazin logo

"Dışarı sevklerimizi kaldırmak istiyoruz"

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, yeni yıl hedeflerini açıkladı
"Dışarı sevklerimizi kaldırmak istiyoruz"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, yeni yıl hedeflerini açıkladı.

Dr. Acar, bu güne kadar elimizde bulunan ve atıl kapasiteyle çalışan kaynakları gözden geçirdiklerini, gerekli eklemeleri yaptıklarını belirterek, "Yeni yılda hedefimiz, uluslararası akredite olmuş bir hastane olmaktır. Bunun için özellikle ISO 9001 Kalite Belgesi almış bir hastane olmamız gerekiyordu, bu belgeyi aldık. Hedefe yaklaşmanın sevinciyle daha fazla çalışmanın gerektiğini biliyoruz ve ona göre hareket ediyoruz" dedi.



Sağlıkta hizmet sektörünün çok hassas olduğunu da sözlerine ekleyen Başhekim Acar, hasta personel memnuniyetiyle birlikte doğru tedavi, doğru hasta, doğru hekim, doğru yönetim ve doğru hizmeti birlikte götürmenin uğraşını verdiklerini söyledi. Acar, "2006 yılındaki projelerimiz arasında laboratuar, radyoloji, ameliyathane olmak üzere, tüm birimleri uluslararası akreditasyon standartlarına ulaştırmaktır. Hastanemize bağlı ek binaların prosedürlere uygun tamamlayarak, hizmete sunulmasını sağlamak ve Geriyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezlerini açmak istiyoruz. Acil servis organizasyonunu yapmak, Kardiyoloji Polikliniklerimizin hizmetine Eko ve Holter cihazlarını almak, diyaliz servisinin zemin kattan alınarak daha geniş ve iç açıcı bir ortama taşımak, ürolojik taş kırma ünitesi kurmak, cildiye polikliniğine puva tedavi ünitesini kurmak, 15 yataklı yoğun bakım ünitemize ek olarak 14 yataklı yoğun bakım açmak ve dışarı şevkleri azaltmak, kan bankasının re organizasyonunu yapmak, hastane çalışanlarının çocukları için kreş açmak, çocuk parkı kurmak, promatik tüp sistemi kurarak tetkik için alınan kan tahlil sonuçlarının hastanın eline değmeden doktoruna ulaşmasını sağlamak hedeflerimiz arasında" açıklamasında bulundu.


Hiçbir zaman her şeyin en iyisini biliyoruz havasına girmediklerini söyleyen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, amacın insana hizmet olduğunu, hizmette heyecanın hiç kaybolmaması gerektiğini kaydetti.


İHA
"dışarı
sevklerimizi
kaldırmak
istiyoruz"
Yorum (8)
Dr. Cihan
Kıymetli Meslektaşım Şahin Bey, Tıp eğitiminde fizik muayenenin önemini vurguladığınız için teşekkür ederim. Yetiştirdiğimiz öğrencilere hep şunu söylüyoruz. hekimlikte doğru teşhis, dolayısıyla doğru bir tedavi ana kuraldır. Tanıya giden yolda ayrıntılı bir anamnez %50, ayrıntılı bir fizik muayene %70, rutin laboratuar tetkikleri %95-97 tanıya yaklaştırır. Çok az bir hasta için de ileri laboratuar tetkikleri gerekir. Laboratuar, amamnez ve fizik muayeneyi destekliyorsa anlamlıdır, yoksa değildir. Çünkü her zaman laboratuar hatası olması muhtemeldir. Klinik kanaat ve yargı daha önemlidir. Fakat bu işlemlerin yapılabilmesi için 1 hastaya en az 20 dk. ayırmak gerekir. Günümüzde her şeyin performansa daha doğru bir ifadeyle maddeye döküldüğü sağlık politikası ile bu mümkün mü? Hastayı 5-10 dk. dinleyen onu 5-10 dk. muayene eden hekim kaldı mı? Bu konudaki görüşlerinizi öğrenmek isterim. Saygılarımla.
0
Cevapla
funda
şartlar ne kadar zor yada can sıkıcı olsada ben her zaman hastayı dinleyecek yada ona dokunacak zaman olduğunu düşünüyorum sadece şikayetini dinlerken omzuna dokunmak bile yeter bence hastanın doktoruna güvenmesi ve tekili tedavi için olmazsa olmaz bence. başka bir hocamın da dediği gibi hastaya dokunun.
0
Cevapla
cemal
sayın hocam; hakikaten siyasete girmediğiniz zaman, doktorları küçümseyici ve halka düşman edici şekilde göstermediğiniz zaman müthiş yazıyorsunuz...açık konuşmak gerekirse önceleri sizden nefret ediyordum,şimdilerde ise sizi zevkle okumaya başladım.sayın hocam inşallah Allah size uzun ömür verirde, etik değerler ve deontoloji hakkında yazılarınızı zevkle okuruz...tüm dualarımız sizinle.
0
Cevapla
mustafa arslan
teşekkürler sayın hocam, unutulmaya yüz tutmuş "hastalık yoktur, hasta vardır" prensibini dile getirdiniz. analitik ve teknolojik tıbba önem verirken, karşımızda canlı bir organizma olan insanların duygusal yönünü unuttuk. hastaya vicdan muhasebesi içerisinde bakacağımız günler dileği ile selam ve saygılarımla
0
Cevapla
Dr. Fazilet
Yazılarınızı kısa bir aradan sonra okuyabilmek bizi çok mutlu etti. Bana da, hemen hemen her yazınızın ardından düşündüğüm gibi, bu yazınız için de 'doğru söze ne denir?' demek düşüyor. Saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir