Medimagazin logo

Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı Ekim'de yapılacak

Genellikle doçent adaylarının katıldığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme erkezi'nce (ÖSYM) yılda iki kez gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nın (ÜDS) aralık ayında yapılanı, gelecek yıldan itibaren ekim ayında gerçekleştirilecek.
Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı Ekim'de yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Genellikle doçent adaylarının katıldığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme erkezi'nce (ÖSYM) yılda iki kez gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nın (ÜDS) aralık ayında yapılanı, gelecek yıldan itibaren ekim ayında gerçekleştirilecek. Sınav, yine yılda iki kez, mart ve ekim aylarında yapılacak.

Üniversitelerarası Kurul'un dünkü toplantısında gündeme gelen ÖSYM'nin konuya ilişkin önerisi, YÖK Genel Kurulu'nda görüşüldükten sonra kesinlik kazanacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, sınavın içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını, sadece sınav takvimi ve sınav yerlerinde yeni bir düzenlemeye gidileceğini bildirdi.


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da sınavın, halen aralık ve mart aylarında yılda iki kez gerçekleştirildiğini anımsattı. İki sınav arasında çok az süre olduğuna işaret eden Yarımağan, bu sürenin 6 ay olmasının adaylara daha fazla avantaj sağlayacağını, bu nedenle aralık ayında yapılan sınavın ekim ayına çekildiğini kaydetti.


SINAV MERKEZLERİ
Sınavın sadece Ankara'da yapılmasının adayların ulaşımda sorun yaşamalarına yol açtığını ifade eden Yarımağan, sınav yerleri ile ilgili de yeni düzenleme yapıldığını belirtti.


Mevcut durumda ÜDS'nin sadece Ankara'da gerçekleştirildiğini kaydeden Yarımağan, özellikle aralık ayında gerçekleştirilen sınava katılacak adayların, hava koşullarından kaynaklanan sorunlar yaşadıklarını ifade etti. Yarımağan, bu nedenle sınav yapılacak il sayısını 15'e yükselttiklerini bildirdi.


Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Malatya, Konya, Sivas, Samsun, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek. ÜDS'ye genellikle doçent adayları katılıyor. Sınava ayrıca yüksek lisans yapmak isteyen lisans mezunları da ''dil'' koşulunu sağlamak amacıyla giriyor.

memurlar.net
üniversitelerarası
kurul
dil
sınavı
ekim'de
yapılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir