Medimagazin logo

Hastaneyi savaş alanına çevirip, doktorlara saldırdılar

Yaralı olarak getirdikleri yakınlarının hayatını kaybetmesine sinirlenen akrabalarının Ankara Hastanesi'ni adeta savaş alanına çevirmesi ve doktorlara saldırmasını protesto eden sağlık çalışanları, eylem yaptı
Hastaneyi savaş alanına çevirip, doktorlara saldırdılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yaralı olarak getirdikleri yakınlarının hayatını kaybetmesine sinirlenen akrabalarının Ankara Hastanesi'ni adeta savaş alanına çevirmesi ve doktorlara saldırmasını protesto eden sağlık çalışanları, eylem yaptı.


Dün Acil Servis'te meydana gelen olayda, hayatını kaybeden hastanın yakınları, hastanenin camlarını kırmış, tıbbi cihazları parçalamış, üst kattaki ameliyathaneye kadar girip sağlık personeline saldırmıştı. Doktor ve diğer sağlık çalışanları, kendilerini bir odaya kilitleyerek saldırganlardan korunmaya çalışmıştı.
Dün meydana gelen olayın ardından sağlık çalışanları bugün hastane önünde eylem yaparak hükümetten can güvenliği istedi. Sabah saatlerinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan sağlık çalışanları dün yaşanan olayı protesto etti. "Hükümet uyuma sağlık çalışanlarına sahip çık", "Nerede bu devlet, nerede adalet" şeklinde slogan atan sağlık çalışanları, saldırganlara tepki gösterdi.


Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarına yönelik her gün yeni bir saldırı gerçekleştiğini belirterek, "Birileri kalemiyle, birileri silahıyla sağlık çalışanlarını aşağılıyor, dövüyor, tehdit ediyor ya da öldürüyor. Yetkililerden biri de çıkıp sağlık çalışanlarına sahip çıkmıyor" dedi.
Dün yakınını kaybeden kalabalık bir grubun, olayın sorumlusu sağlık çalışanlarıymış gibi personele saldırdığını ve acil servisi savaş alanına çevirdiğini, hatta ameliyathaneye kadar girerek etrafı tahrip ettiğini anlatan Yılmaz, "Ankara Hastanesi acilinde yaşanan bu olay sağlık çalışanlarının ne şartlar altında görev yaptıklarının, nelere göğüs gerdiklerinin basit bir örneğidir. Görevlerini yaptıkları esnada eli silahlı kişilerin saldırısına uğramaları, saldırganların ameliyathaneye kadar girmiş olmaları işin vahametini açıkça ortaya koymaktadır. Hasta yakınlarının, acısıyla kontrolsüz davranışlarda bulunabilecekleri ihtimali düşünülecek olsa da hiçbir şey kalabalık bir grubun silahlarla saldırması ve çalışanları tartaklamasını açıklayamaz. Bu ciddi bir güvenlik sorunudur" diye konuştu.


Yakın bir tarihte İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürüldüğünü ve İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fuat Kantarcı'nın silahlı saldırıya uğradığını hatırlatan Yılmaz, yaşanan bu olayların basit bir asayiş sorunu olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, hastanelerdeki polis sayısının artırılmasını istedi.


Bu arada dünkü saldırıya tanık olan Opr. Dr. Yaşar Aslan, yaşadıkları dehşet dakikalarını anlattı. Çıkan bir çatışmada vücuduna 2 kurşun isabet eden yaralının Acil Servis'e getirildiğini ve yapılan tüm tıbbi girişimlere rağmen hastanın hayatını kaybettiğini ifade eden Aslan, silahlı maktul yakınlarının acil servisi savaş alanına çevirdiğini kaydetti. Saldırgan grubun ameliyathaneye kadar çıkması üzerine, diğer sağlık personeliyle birlikte kendilerini bir odaya kilitlediklerini söyleyen Aslan, "Tüm giriş-çıkışları kapattılar. Çıkabilecek bir yangında hepimiz diri diri yanardık. Bu insanlar devletten daha mı güçlü. Başkentin göbeğinde devletin tesisine saldırıyorlar. Nerede bu devlet?" şeklinde tepki gösterdi.


Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde bir süre slogan atan sağlık çalışanları daha sonra görevlerine döndü.

İHA
hastaneyi
savaş
alanına
çevirip
doktorlara
saldırdılar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir