Medimagazin logo

Dokuz Eylül internleri mecburi hizmeti adil bulmuyor

Hükümet’in meclis gündemine getirdiği Zorunlu Hizmet Yasası’nı istemeyen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 6. Dönem öğrencileri, yüz bin hekimin bulunduğu Türkiye’de sağlık hizmetleri sorununun sadece kendileri üzerlerinden çözülmek istenmesinin doğru olmadığını savundu
Dokuz Eylül internleri mecburi hizmeti adil bulmuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümet’in meclis gündemine getirdiği Zorunlu Hizmet Yasası’nı istemeyen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 6. Dönem öğrencileri, yüz bin hekimin bulunduğu Türkiye’de sağlık hizmetleri sorununun sadece kendileri üzerlerinden çözülmek istenmesinin doğru olmadığını savundu.



DEÜ Tıp Fakültesi 6. Dönem öğrencileri İzmir Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Öğrenciler adına konuşan Yücel Yılmaz, 2003 yılında mecburi hizmet adıyla bilinen kanunun hükümet tarafından adil olmadığı, haksız olduğu ve sorunlara çözüm getirmediği gerekçesiyle kaldırıldığını hatırlattı. Bu yasanın geçmişte binlerce hekimi mağdur ettiğini savunan ve sağlık sorunlarına hiçbir çözüm getirmediğinin görüldüğünü savunan Yılmaz, son günlerde kaldırılan bu yasa benzeri uygulamanın sağlık sorunlarını çözeceği iddiasıyla tekrar TBMM’de görüşülmeye başlandığını söyledi.



Üniversiteye başlarken böyle bir yasanın olmadığını dile getiren Yılmaz, “Ancak bu yasa şuan da okumakta olan tıp fakültesi öğrencilerine devlet hizmeti yükümlülüğü getiriyor. Bu yerine getirilmediği takdirde mesleğimizi icra etmemiz engellenmektedir. Yani hak ettiğimiz hekimlik diplomamız verilmemektedir. Yüz bin hekimin bulunduğu ülkemizde sağlık hizmetlerinin sorununun sadece bizim üzerimizden çözülmek istenmesinin adil olmadığını düşünüyoruz.” dedi.



Bu yasanın Anayasaya ve uluslararası hukukun özellikle zorla çalıştırma yasağını içeren maddelerine aykırı olduğunu ileri süren Yılmaz, “Genç hekim adayları olarak bizler, ülkemizde en önemli sağlık sorunu olarak sağlıktaki eşitsizliğin geldiğine inanıyoruz. Bu alandaki eşitsizliğin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ancak daha önce denenip hiçbir başarı elde etmemiş bir yöntem olan sadece hekim göndermenin bu sorunu çözmeyeceğini hatta daha da derinleştireceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.



Zaman
dokuz
eylül
internleri
mecburi
hizmeti
adil
bulmuyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir