Medimagazin logo

Çağdaş hemşire 'Robot Conti'

Ümraniye'de kurulan Hisar Intencontinental Hospital'ın açılışında, robot hemşire Conti büyük ilgi gördü. Basın toplantısında konuşan Genel Direktör Yaşar Yıldırım, Türkiye'nin AB'ye girmeye hazırlandığı dönemde, Avrupa düzeyinde bir hastane olmayı ve insan odaklı hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Çağdaş hemşire 'Robot Conti'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ümraniye'de kurulan Hisar Intencontinental Hospital'ın açılışında, robot hemşire Conti büyük ilgi gördü. Basın toplantısında konuşan Genel Direktör Yaşar Yıldırım, Türkiye'nin AB'ye girmeye hazırlandığı dönemde, Avrupa düzeyinde bir hastane olmayı ve insan odaklı hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

"3. Köprü Açıldı" sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Yıldırım, "İsmimizin anlamı gibi her 2 kıtayı, Avrupa ve Asya'yı sağlık köprüsüyle birleştiriyoruz. Bu bir sağlık köprüsü" dedi.

Daha sonra robot hemşire Conti'yi de tanıtan Yıldırım, "Hemşire Conti, hastaya refakat ediyor, asansöre götürüyor, katına çıkarıyor, katta odasına götürüyor. İlaç saatlerini bildiriyor ve ilacını verebiliyor" diye konuştu. Türkiye'de ilk kez kendi hastanelerinde robot hemşire uygulaması yapılacağını ifade eden Yıldırım, robot hemşirelerin her katta hizmet vereceğini belirtti. Yıldırım, Hollanda kökenli olan robotun Amerika'da dizayn edildiğini ve orada programlandığını, fiyatının ise 50-100 bin dolar arasında olduğunu kaydetti.

Milliyet
çağdaş
hemşire
'robot
conti'
Yorum (53)
Salih Durak
Sayın hocam sorunların çözümü konusunda madde madde neler sıralayabilirsiniz? 1-.......edelim. 2-........yapalım 3- vs vs. Bu konuda anlaşılan bir fikriniz yok. Çünkü sadece sorunlara genel bir yaklaşım göstermişsiniz. Somut elle tutulur bir çözüm paketi göremiyorum.
0
Cevapla
aydın
TTB den ben de memnun değilim siz de memnun değilsiniz ama aynı meslek örgütünü bir ilde başkan düzeyinde temsil etmek bu fikrinize zıt olmuyor mu? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
0
Cevapla
CEMİL
yahu sayın yazar; Meslektaçşlarına biraz saygın varsa git başka yerde yaz Ne bileyim Zamanda yaz starda yaz Yeni Şafakta yaz...vs Hekim arkadaşlarını rencide etme daha fazla
0
Cevapla
Özgür Erdem
Bir eleştirinize katılıyorum oda rumuzlar ardında yapılan düzeysiz eleştiriler. Onun dışında hekim camiasında hemen hemen herkesin sorun olarak gördüğü son dönem durum tespitiniz de doğrudur. Ancak bu size tespit yapma konusunda ayrıcalık tanımamaktadır çünkü hekim olan herkesin ortak tespitidir. Çözüm değil sorun getiriyorsanız "SİZDE BİR SORUN OLURSUNUZ". Yazılarınızı katılmamakla beraber yakından takip ediyorum. Bir önceki yazınız gibi bu yazınız da size ait çözüm yollarını belirtmeyen yani YOL GÖSTERMEYEN, bulunduğunuz konum ve ünvanınız gereği sanki zorlama yazı gibi içi boş cümle yığını şeklinde seyretmiş. Bu konuda sizi pozitif veya negatif eleştirebilmem veya eleştirebilmemiz için tespit sonrası bir çözüm belirtmeniz gerekiyor. Lütfen doğru veya yanlış olabilir ama konum ve ünvanınıza yakışan içi dolu yazılar yazınız. Çünkü bu yazınızı emin olun ki Tıp Fakültesine yeni giren kardeşlerimiz de gazeteleri izleyerek durum tespiti şeklinde yazabilirler. Saygılarımla,
0
Cevapla
Dr.Cevdet
Şahin hoca kalemine sağlık.Yazdıklarınıza harfiyyen katılıyorum. Bir doktorun asgari 5000 tl. sabit maaşı olmalı. Sayın bakan bu parayı alan hekimin çalışmayıp yatacağını düşünüyor.Bırakın 6-7 yılını fakülteyi bitirmek için, 5-6 yılını ihtisasını tamamlamak için harcamış bir hekim yata yata 5000 tl.yi hak etmiştir, onu alsın. Çalışmak isteyenede 5000 tl ilave döner ver.Emekli olan bir hekimin 1500 tl'ye mahküm edilmesini hangi vicdan kabul eder.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir