Medimagazin logo

'Aile Hekimliğinde Gezici Mobil Sağlık' hizmeti verilmeye başlandı

Aile hekimliği uygulamasında pilot il olarak seçilen Düzce'de 84 doktor çalışmalara başlayarak, mobil sağlık hizmetleri de sunmaya başladı
'Aile Hekimliğinde Gezici Mobil Sağlık' hizmeti verilmeye başlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aile hekimliği uygulamasında pilot il olarak seçilen Düzce'de 84 doktor çalışmalara başlayarak, mobil sağlık hizmetleri de sunmaya başladı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Engin Mutlu, aile hekimliği uygulamasında mobil sağlık hizmetlerinin başladığını belirterek, ''Aile hekimliğinde gezici mobil sağlık hizmetinde 1 doktor ve beraberinde 1 hemşire, sorumluluk bölgesini geziyor. Köylere giderek, buradaki yatalak hastalar evlerinde muayene ediliyor. Ayrıca köylerdeki hamile bayanlar ile aşı takipleri de yapılıyor" dedi.


Köy muhtarları tarafından hazırlanan mekanlarda da diğer hastaların muayene edildiğini söyleyen Mutlu, doktor sıkıntısı çekildiğini ifade etti. Mutlu, "Doktor eksikliği nedeniyle bazı doktorlar 3 bin hasta yerine 4 bin ve hatta 5 bin hastaya bakabiliyor. Bu sorunun bir ay içinde düzeleceğini tahmin ediyoruz. Düzce'ye 36 hekim ataması yapıldı. Doktorlar Kasım ayında görevlerinin başında olacaklar" diye konuştu.


Aile Hekimi Doktoru Aykut Yakın ise, vatandaşların aile hekimliği uygulamasından memnun olduklarını belirterek, "Bu zamana kadar hasta hekimine giderdi, şimdi hekim hastanın ayağına gidiyor. Yatalak olan hastalarımıza da evine giderek kontrollerimizi yapıyoruz" dedi.


Aile Hekimi Dr. Aykut Yakın ile beraberindeki hemşire, Düzce merkeze bağlı İstilli Köyü'nde, köy muhtarı tarafından düzenlenmiş bir odada köy halkını kayıt ederek, kontrolden geçirdi. Evinde kontrol edilen yatalak hasta Rüştü Kılıç ise, doktorun evine kadar gelmesinden mutlu olduğunu ifade etti

İHA
'aile
hekimliğinde
gezici
mobil
sağlık'
hizmeti
verilmeye
başlandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir