Medimagazin logo

Uğur Büyükburç :1992 yılında kurulan 22 üniversitenin hala çok sıkıntısı var

Hükümetin 15 kente 15 üniversite kurulması için hazırladığı yasa tasarısını TBMM'ye sevk etmesi illeri sevindirirken, üniversitelerde değişik tepkilere neden oldu. Harran Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, mevcut üniversitelerin sorunlarının çözülmeden yenilerinin açılmasının sorunları artıracağını söyledi
Uğur Büyükburç :1992 yılında kurulan 22  üniversitenin hala çok sıkıntısı var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümetin 15 kente 15 üniversite kurulması için hazırladığı yasa tasarısını TBMM'ye sevk etmesi illeri sevindirirken, üniversitelerde değişik tepkilere neden oldu. Harran Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, mevcut üniversitelerin sorunlarının çözülmeden yenilerinin açılmasının sorunları artıracağını söyledi.


Türkiye'de yüksek öğretim çağındaki gençlerin göz önüne alındığında daha fazla üniversiteye ihtiyaç duyulduğunu belirten HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, "Ancak 1992 yılında 22 yeni üniversite kurulmuş olup, bu üniversiteler aradan 13 yıl geçmesine rağmen hale daha çok ciddi anlamda altyapı sorunlarıyla mücadele ediyor. Öğretim üyesi sıkıntılarını hala gidermiş değiller. Bizim yeni açılacak üniversitelerin açılmasına bir şey diyemeyiz ama önce kurulmuş olan üniversiteler belli bir gelişim çizgisine getirilmeli. Yeni üniversitelerin kurulması bir çok üniversite gibi Harran Üniversitesi'ni de olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyiz. 1992 yılında kurulan bir çok üniversitede çok ciddi sıkıntılar, halen çözüm bekliyor" dedi.
İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Rektör Prof. Dr. Büyükburç, TBMM'nin bu hususları göz önüne alarak yeni üniversitelerle ilgili bir karar vermesinin daha uygun olacağını ifade ederek, yeni üniversitelerin kurulması halinde mevcut üniversitelerden de çok sayıda beyin göçü yaşanacağına işaret etti. Prof. Dr. Büyükburç, "Mevcut üniversitelerin sıkıntıları çözüm beklerken 15 yeni üniversite daha kurulması sıkıntıları artıracaktır. Öğretim elemanı, fiziki yetersizlik ve daha bir çok sorun yeni kurulacak üniversitelerde de yaşanacaktır" diye konuştu.
Rektör Büyükburç, YÖK'ün hükümete daha önce kurulan üniversitelerin sorunlarının çözüldükten sonra yeni üniversiteler kurulması yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.

İHA
uğur
büyükburç
:1992
yılında
kurulan
22
üniversitenin
hala
çok
sıkıntısı
var
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir