Medimagazin logo

Kadri Yamaç "Türkiye Üniversiteleri Öğretim Elemanları Profili" araştırmasıyla ilgili sonuçları açıkladı

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Türkiye'de uzun süredir yükseköğretimin tartışıldığını; ancak sorunların çözüme götürülemeyip hep ileri bir tarihe ertelendiğini belirterek, "Eğitim reformu şart" çağrısında bulundu
Kadri Yamaç "Türkiye Üniversiteleri Öğretim Elemanları Profili" araştırmasıyla ilgili sonuçları açıkladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Türkiye'de uzun süredir yükseköğretimin tartışıldığını; ancak sorunların çözüme götürülemeyip hep ileri bir tarihe ertelendiğini belirterek, "Eğitim reformu şart" çağrısında bulundu.


Rektör Yamaç, Gazi Üniversitesi olarak bir ilke imza atıp yükseköğretimin bir parçası olan öğretim görevlileriyle ilgili yaptırdıkları araştırma sonuçlarını açıkladı.

"Türkiye Üniversiteleri Öğretim Elemanları Profili" araştırmasıyla ilgili Yamaç, "Ülke için tehlike çanları bu noktada çalmaktadır. Ülkemizde eğitim reformu yapılmasını istemeyen olmaz. Peki bu reformu kim yapacaktır? Reforma ilişkin yasaları çıkartacaklarla, reformu yürütecekler farklı kesimler olacağına göre öğretim elemanı olmadan reform da söz konusu olmayacaktır. Türkiye yükseköğretimi hakkında kararlar oluştururken öğretim elemanlarının görüş ve durumları hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olunmalıdır. Sorun çok kısa sürede tanımlanamayacak ve çözümlenemeyecek kadar karmaşıktır" dedi.

Yamaç, araştırma sonucunda 611 sayfalık bir kitap oluşturulduğu ve yayınlandığı dile getirdi.
Araştırmadan ortaya çıkan başlıklar şu şekilde:

"- Öğretim elemanlarının yaklaşık yarısı, daha önce yurt dışı deneyimine sahip değil,

- Yüzde 40'ının yabancı dil sorunu bulunuyor,

- Yüzde 71'i çocukları hakkında geleceğe ait endişeler yaşamakta,

- Öğretim elemanlarının 1/3'ünün anne ve babaları ilkokul mezunu,

- Öğretim elemanlarının yaşadıkları sorunların en başında ücret düşüklüğü geliyor. İşyerinde çalışma koşullarının olumsuzluğu ikinci sırada yer alıyor,

- Öğretim elemanlarının 1/3'ü ek bir iş yapma gereksinimini duyuyor,

- Yüzde 70'i Türkiye'de demokrasinin işleyişinden memnun değil, yüzde 70'i AB'nin yaşamlarını değiştireceği beklentisi içinde,

- Öğretim elemanları en çok orduya güvenmekte."


Rektör Yamaç, öğretim elemanlarının profilini ortaya koyan araştırmanın yükseköğretim reformu ile ilgilenen tüm kesimler için önemli bir başvuru kaynağı olacağına inandıklarını kaydetti.


İHA
kadri
yamaç
"türkiye
üniversiteleri
öğretim
elemanları
profili"
araştırmasıyla
ilgili
sonuçları
açıkladı
Yorum (9)
df
hekimlere iktidar tecavüz ediyor, TTB öpüyor. sen tecavüz edeni bırakıp öpenle uğraşıyorsun.
0
Cevapla
Uğur Gönenç
"meşhur bir zat" diyerek Atatürk'le dalga mi geçiyorsunuz ? Sizden bunu zaten beklerim ama Medimagazin'i buna vesile olduğu için kınıyorum.
0
Cevapla
Rasim Levent Kılıçaslan
Sayın Hoca;belli ki sizi biraz üzmüşüm. Ne yazık kı tespitleriniz yanlış öncelikle KEMALİST olduğumu ve dört nesildir ÜST RÜTBE SUBAY AİLESİ olduğumu öğrenmeniz sizi daha çok üzecektir.Seçimle gelen seçimle gider hocam hitler-mussolini-franko hariç;elbette seçimle gideceksiniz.2010 seçiminde TTB-ATO seçimini basmaya gönderttirilen Alperen ocakları üyesi militanlarla basmaya çalışmak bile faydasız.Biz ATATÜRKÇÜ HEKİMLER gerici ve bölücülere karşı TTB'nin hataları olsa da yanındayız.
0
Cevapla
dr who
hocam; bizim camiada söylediklerinizi söyleyebilmeye adamda mangal gibi yürek ister..mangal gibi yüreğinizle size bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim..
0
Cevapla
umit bostancı
Hocanın yazılarını okudukça,bağırarak ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE şarkısını söylemek istiyorum. ALLLLLLLLAHHHHHHHHHH
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir