Medimagazin logo

Devlet Hastanesi Acil Servisi rekora gidiyor

Bursa'nın merkezinde bulunan Devlet Hastanesi Acil Servisi, akşam saatlerinde gelen hasta sayısındaki yoğunluk nedeniyle yetersiz kalıyor
Devlet Hastanesi Acil Servisi rekora gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa'nın merkezinde bulunan Devlet Hastanesi Acil Servisi, akşam saatlerinde gelen hasta sayısındaki yoğunluk nedeniyle yetersiz kalıyor.


Bursa ve ilçelerinin dışından Balıkesir'in Gönen, Manyas, Susurluk, Bandırma gibi ilçelerinde de hasta sevki yapılan Devlet Hastanesi, bir gece boyunca 300 ila 500 hastaya bakıyor. 5 pratisyen hekim ve icabcı uzman doktorların görev yaptığı acil serviste yoğunluktan dolayı fiziki mekan yetersizliği de yaşanıyor. Zaman zaman hastalar sedyelerde koridorlarda müdahale edilmeyi bekliyor.
Başhekim Mete Ekşioğlu, hastane olarak tahsis edebilecekleri en son fiziki yeri ayırdıklarını, acil servisin başka genişleme imkanı bulunmadığını söyledi. Vatandaşların şehrin merkezi noktasındaki Çekirge Devlet, Yüksek İhtisas ve Şevket Yılmaz Hastaneleri'nden de aynı hizmeti alabileceklerini, ancak eskiden beri süregelen alışkanlıklar sebebiyle Devlet Hastanesi'ne aşırı yönlenme olduğunu kaydetti. Bursa dışından dahi çok sayıda hastanın acil olarak Bursa Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini belirten Mete Ekşioğlu, "Ameliyathanelerin ve servislerin çokluğu sebebiyle de hastanemiz tercih ediliyor. Ancak akşam saatlerinde müthiş bir yoğunluk yaşanıyor. Onkoloji Hastanesinin taşınması ve binasının devlet hastanesine dahil olması ile, acilin bulunduğu bloğu komple acil servis olarak kullanmaya başlayabiliriz. Bu taşınmaya kadar daha fazla büyüme imkanımız bulunmuyor" diye konuştu.

İHA
devlet
hastanesi
acil
servisi
rekora
gidiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir