Medimagazin logo

Doktor sıkıntısı sadece Doğu'da yok

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'nde doktor sıkıntısı yaşandığı bildirildi. İlçede 11 bin kişiye sadece 1 doktor düşüyor
Doktor sıkıntısı sadece Doğu'da yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'nde doktor sıkıntısı yaşandığı bildirildi. İlçede 11 bin kişiye sadece 1 doktor düşüyor.


Belde ve köylerle birlikte 33 bin nüfusu barındıran ve il merkezine 37 kilometre uzaklıktaki İhsaniye İlçesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı, vatandaşların tepkisine sebep oluyor. İlçeye bağlı 8 beldenin 7'sinde sağlık ocağı bulunurken, buralara atanan doktorlar tayinlerini başka ilçelere çıkarttırıyor.


Duruma tepki gösteren İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar, ilçenin her alanda 'üvey evlat' muamelesi gördüğünü iddia etti. Başkan Aşkar, "Yatırımda olduğu gibi sağlık alanında da birçok sıkıntımız var. 33 bin nüfusu olan bir ilçede 3 doktorun görevlendirilmesi bizleri çok üzüyor. Bu konuda hemen hemen her gün vatandaşlardan şikayet alıyoruz. İlçe merkezinde ve beldelerdeki sağlık ocaklarında doktor sayısının arttırılması istiyoruz" dedi.


İHA
doktor
sıkıntısı
sadece
doğu'da
yok
Yorum (63)
mehmet çelik
insan sadece etten ibaret değil ruh denilen ve hislerin asıl merkezi olan bir tarafıda var. ruha takılmış olan sevgi öfke görmek ve işitmek gibi duygu ve duyular beden cihazatından süzülür ve ruha ulaşır. buna doğuştan kör olan mükemmel resim çizen sanatkarları delil gösterebilirim. beyinde ki görme merkezi çalışmayan bir insan nasıl olurda gören bir insandan daha güzel resim yapabilir, rüya görebilir. Çünkü gören göz değil ruhtur. diğer duyu ve duygularda aynı. Down sendromlu bir çocuk annesini normal bir insandan daha çok sever. Çünkü acizliği içinde hep yanında olan ve ihtiyacını gideren annesi onun hizmetkarı olmuştur. gören ruh olduğu gibi seven de ruhtur. ruhu laboratuvar ortamında tespit edemezsiniz. ama varlığını illa ispatlamak da şart değil. hisler ve zevkler bunun ispatı sayılır. Peki ruhu doyuran nedir? hocamızın dediği gibi maneviyattır. bu zamanda inançsızlık kanserden beter olmuş. kanser bu bedeni bitirir inançsızlıkta ruhu hastalandırır. bu zamanda bu hastalık topluma met. yapmış psikiyatri poliklinikleri hınca hınç dolmuş. Ruh inançsızlıkla gıdasız kalmış hastalanmış. en derin hislerin merkezi olan ruhun hastayım çığlıklarına hep kulaklar tıkanmış. Herkes bu çığlıkları dinlese belki duyacak ve onun maneviyatla gıdalanmasına çalışacak. peru da metrelerce derinlikte mahsur kalmış 33 madencinin yardım çığlıklarını hatırlayın. hislerimiz de onlar gibi daha da derinlere hapsolmuş ölmek istemiyorum diye inliyor. o zaman hep birlikte ruhumuzun derinliklerine tüneller açalım. duyularımızı, duygularımızı ruhumuzu ve maneviyatımızı kurtaralım. ÖLMEDEN ÖNCE ONLARI ÖLDÜRMEYELİM.
0
Cevapla
Cevdet Tokat
Değerli şahin hocam. Bu köşede yazdıklarınıza katılıyor ve sizi destekliyorum. Timur maneviyat sahibiydi ama onun maneviyatı Bayezid'in eşini soyundurup askerlerine içki dağıtma zulmünü yapmaktan alıkoymadı.Sivas halkını boyunlarına kadar toprağa gömüp kafalarını gece kurtlara parçalatma zulmünü yapmasına maneviyat sahibi olması engel olmadı.Özellikle gerçekten maneviyat sahibi olan idareciler tebaasına zulümden kaçınmalı.
0
Cevapla
cihan s
önerileriniz için sağ olun bence doktorlara en büyük tehlike bu hükümeti övmek için bin dereden su getiren meslektaşlardır. sağlık çalışanlarına maneviyat öneriyorsunuz karnınız doysun yeter asgari ücret bile size yeter diyorsunuz da polise hakime savcıya ve hatta gemiciği olanlara ne diyorsunuz merak ediyorum.ne zaman dini siyasete alet etmekten vazgeçeceksiniz. saygılar
0
Cevapla
Dr Hakan
Gerçekten bu meslekte yapılan işin karşılığı para ile ölçülemez. Ancak bizlerin de belli sosyal standartları sağlamak ve hayatımızı sürdürmek için paraya ihtiyacımız var. Tıpkı maneviyat açısından eksiği olmayan yöneticilerimizin yatlar tekneler almaları, rablerinin clevealand demesi, birbiri ardına sağlık zincirlerine ortak olmaları, fabrikalar açmaları, yeni yeni sitelerden lüks villalar almaları, maneviyattan gelen huzuru parayla tamamlamaları kadar olmasa da bir profesöre yakışır giyinmek, o düzeye uygun arabaya binmek, iyi yerlerde oturmak. Tek istediğimiz bunlar Şahin Hocam. Bu maneviyat masallarını çooook dinledik biz. Bir daha sizin gibi bir Prof düzeyindeki birinin bunu tekrar etmesi üzücü oldu benim için. Cahil insanları bununla uyutabilirsiniz ama bu lafların bu düzeyde insanlar arasında konuşulması düşündürücü. Tabii ki halimize şükrediyoruz, sağlığımız yerinde, aç değiliz açıkta değiliz. Ona bakarsanız Başbakan da Bakanlar da aç değiller açıkta değiller, neden maneviyatla yetinmiyorlar da ayrıca ticaretle uğraşıp paralarına para katmaya çalışıyorlar? Bir ülkede ya herkes hak ettiğini alır ya da herkes maneviyatla yetinir. Geç bunları hocam geç yemezler...
0
Cevapla
Atilla
Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil tabiiki. Bunu zaten çoğu meslekdaşımız sürekli yaşıyor. Ancak bugün hangi meslekte insanların kazançlarına bir üst sınır koymaya kalkabilir veya maneviyata bağlı olarak özveride bulunmasını bekleyebilirsiniz. Bir diğer konu da olayı sadece para ile endekslememek olmalıdır. Sizin gibi idealist mesajlar veren (sizi kasdetmiyorum tabiiki) birçok itikat ve maneviyat sahibi meslekdaşımızın mevki ve makam kazanmak ve yukarıdakilere şirin görünmek için bu değerleri kullandığını görmüyor muyuz? Herkes GERÇEK DÜRÜSTLÜK sınırları içinde kalırsa belki size katılabilirim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir