Medimagazin logo

"9 bebek öldü diye bizden hesap soranlar bunun hesabını da sorsunlar"

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Doğan Ünitesi'nde Haziran ayında yaşanan bebek ölümlerinin ardından kapatılan Yeni Doğan İleri Yoğun Bakım Ünitesi tekrar hizmete açıldı
"9 bebek öldü diye bizden hesap soranlar bunun hesabını da sorsunlar"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Doğan Ünitesi'nde Haziran ayında yaşanan bebek ölümlerinin ardından kapatılan Yeni Doğan İleri Yoğun Bakım Ünitesi tekrar hizmete açıldı.


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Enver Duran ilginç bir savunma yaparak, "Hastanemizde bebek ölüm oranı yüzde 7 civarındaydı, bu servisimiz kapatıldıktan sonra ölüm oranları yüzde yüze ulaştı. 9 bebek öldü diye bizden hesap soranlar bunun hesabını da sorsunlar" dedi.


Haziran ayında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan İleri Yoğun Bakım Ünitesi'nde Haziran ayında "Serriatia" virüsü nedeniyle 9 bebeğin kaybedilmesinin ardından servis kapatılmıştı. Yapılan tadilat ve düzenlemelerin ardından, servis bugün tekrar hizmete açıldı.


Üniversite Rektörü Prof Dr. Enver Duran, Tümen Komutanı Tümgeneral A. Rıfkı Durusoy, Edirne Belediye Başkan Vekili Serdar Yalçıner tarafından servisin açılışı yapıldı.
Açılışın ardından bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Enver Duran, "Biz işi garantiye aldıktan sonra servisi açıyoruz ama bizim garantiye almamız, bizim her türlü hazırlığı yapmamız, mikrop olur mu olmaz mı tartışmasını bitirmiyor. Özellikle ABD de prematüre bebeklerde ölüm oranı yüzde 5 ila 7 arasında en düşük ülkede yüzde 5 civarında. Türkiye'de de bebek ölümleri yüzde 5-7 arasında. Bizim hastanemizde de oran bu seviyede. Ben kamuoyuna şunu söylemek istiyorum, biz 6 aydır prematüre bebek alamıyoruz. Ama hiç kimse sormuyor, 'Bu Trakya'nın prematüre bebeklerine ne oldu?' Hepsini kaybettiler yani yüzde 7 için konuşanlar yüzde 100'ün cevabını versinler" dedi.


Duran sözlerine şöyle devam etti:
"Eskiden yüz bebekten 7'sini kaybediyorduk şu veya bu sebeple. Şimdi eğer biz burayı çalıştırmazsak bebeklerin yüzde yüzünü kaybediyoruz. Çünkü Trakya bölgesinde bebekleri İstanbul'a sevkedecek bir düzenek yok. Onun için kamuoyunun destek vermesi lazım. Burada alın teri ile çalışan insanları suçlamak yerine, onları motive etmek zorundasınız".


İHA
"9
bebek
öldü
diye
bizden
hesap
soranlar
bunun
hesabını
da
sorsunlar"
Yorum (11)
Ayşegül ÇİÇEK
Gerçekten kalemi de yüreği gibi dolu olan bu fedakar, örnek alınması gerekn, sürekli urfa için hatta tüm Türkiye için, özellikle şiddete maruz kalmış doktorlar için sesini sürekli duyuran, cesurca yazılar yazan bu mümtaz insanın yazılarından devamlı yararlanmak istiyoruz.. Ufkumuzu açıyorsunuz, yolunuz her daim açık olsun hocam...
0
Cevapla
metin delen
Hoca devam seni amansız takipteyiz vesselam.
0
Cevapla
M. Murat Arpacık
Bu çarpık, kokuşmuş sağlık politika ve uygulamalarını cesaretle eleştiren değerli Şahin hocama içten şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Özellikle hasta haklarının suistimali bağlamında popülist sağlık politikalarıyla ilgili yazılarınız orjinal saptamalarla dolu arşivlik yazılar... Sahada çalışan bir hekim olarak düşüncelerinize katılmamak mümkün değil. Yazılarınızı kaleme alma şevkinizin devamını dilerim.
0
Cevapla
Mustafa Cengiz
Şanlıurfa, Harran Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nde, akademisyen olarak beraber çalıştığım zamanlarda, fikirlerinize çok fazla katılmıyordum. Şu anda da tamamen katıldığımı söyleyemem. Ancak yazılarınızı her hafta zevkle okumakta ve takip etmekteyim. Bu arada ikizlerinizin okula başladığını öğrendim. Çok sevindim (Sezaryenlerinde anesteziyi ben uygulamıştım). Eşiniz Nurten Hanıma selamlar...
0
Cevapla
Mustafa Çevik
Kaleminize sağlık. Doktorların bu kadar ezildiği bir ortamda sizin gibi insanlara çok ihtiyaç var. Ayrıca medimagazine ve ekibine teşekkürler. Sesimiz soluğumuz oldunuz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir