Medimagazin logo

Sözleşmeli Sağlık personeli alım kurası 26 Haziranda yapılacak

4924 sayılı Kanuna tabi olarak Bakanlığımızca yapılacak olan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı alınacaktır.Müracaatlar 20.06.2005 tarihinde başlayıp 26.06.2005 tarihinde saat 24:00'de sona erecektir. Müracaatlar PBS sistemi üzerinden yapılacaktır
Sözleşmeli Sağlık personeli alım kurası 26 Haziranda yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
4924 sayılı Kanuna tabi olarak Bakanlığımızca yapılacak olan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı alınacaktır.Müracaatlar 20.06.2005 tarihinde başlayıp 26.06.2005 tarihinde saat 24:00'de sona erecektir.Müracaatlar PBS sistemi üzerinden yapılacaktır.



SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ KURA İLANI




4924 sayılı Kanun ile 02.09.2003 tarih ve 25217 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği” nin 30.10.2003 tarih ve 25274 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişik 16 ncı maddesine göre Sağlık Bakanlığınca eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ihtiyaç duyulan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı pozisyonlarına kura ile sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

1) Kura noter tarafından 14.07.2005 tarihinde http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacaktır.

2) Kuraya 4924 sayılı Kanun çerçevesinde sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışanlar müracaat edemeyeceklerdir.

3) Kuraya, ilk defa kamu hizmetlerine atanacaklarla birlikte halen veya daha önce Devlet memuru olarak veya diğer personel Kanunlarına tabi olarak çalışanlardan, atanılacak pozisyon unvanı ile ilgili belirtilen genel ve özel şartları taşıyanlar müracaat edebileceklerdir. Ancak; 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışanlar sadece çalıştıkları illerdeki boş pozisyonlara müracaat edebilecekler, çalıştıkları İl dışında boş bulunan pozisyonlara müracaat etmeleri halinde müracaatları geçersiz sayılacaktır.

4) Kura başvuruları 20.06.2005 Pazartesi günü başlayıp 26.06.2005 Pazar günü saat 24:00’a kadar devam edecektir.

5) Başvurular; http//:personel.saglik.gov.tr veya www.saglik.gov.tr sayfalarında yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

• Halen, 657 sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar http//:personel.saglik.gov.tr internet adresinden başvurularını yaptıktan sonra başvuru formunun çıktısını imzalayarak İl Müdürlüğüne onaylattıkları,

• Halen, hiçbir Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışmayan adaylar ise noterden onaylattıkları,


Başvuru formunun çıktısını alarak kendilerinde kalan nüsha hariç, bir nüshasını da Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şube Müdürlüğü Sıhhıye/Ankara adresine 30.06.2005 tarihi mesai bitimine kadar göndereceklerdir. Başvuru formları APS, kargo veya taahhütlü posta yoluyla gönderilecektir. Adi posta veya elden gönderim usulü kullanılmayacaktır. 30.06.2005 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlık Evrak Şubesine başvuruları ulaşmayan müracaatlar işleme alınmayacak, Personel Bilgi Sistemi içindeki başvuruları geçersiz sayılacaktır. APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Bakanlığımıza vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Bakanlığımıza ait değildir.

6) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar sözleşmeli olarak atanamayacağından, daha önce sözleşmeli sağlık personeli kurasında yerleşip de göreve başlamayanlar 1 yıl süreyle kuraya tabi tutulamayacaklarından, daha önce sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışmakta iken; dilekçe verip 2 ay sonra istifa edenler 2 yıl, dilekçe verip hemen ayrılanlar ise 4 yıl sözleşmeli sağlık personeli olarak çalıştırılamayacağından, bu durumlarda olup da müracaat edenlerin müracaatları kabul edilmeyecek, müracaatları kabul edilip atamaları yapılsa bile atamaları geçersiz sayılacaktır.

7) Adaylar atanmak için 01.07.2005 tarihi itibariyle aşağıdaki şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

• T.C.vatandaşı olmak,

01.07.2005 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak ve 60 yaşından gün almamış olmak,


• Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

• Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis, 6 aydan
fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat
karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

• Askerlik durumu bakımından01.07.2005 tarihi itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek
sınıfa geçirilmiş olmak,

• Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak.

• Öğrenim durumu bakımından 01.07.2005 tarihi itibariyle;
a) Uzman Tabiplik pozisyonlarına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre, ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları,
b) Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı pozisyonlarına müracaat edeceklerin meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmaları.

8) Başvuruda bulunacaklar tercih kodları ile birlikte tercih edecekleri yerleri de belirtmek suretiyle tercihte bulunacaklardır. Tercih yapmayanların müracaatları geçersiz sayılacaktır.

9) Adaylar başvuru tercihlerini değiştirebileceklerdir. Bakanlığımıza gönderilen en son noter tasdikli belge dikkate alınacaktır. Ancak, Bakanlığımıza gelen en son noter tasdikli başvuru formu ile internet kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvurusu iptal edilecektir.

10) Kuraya katılanlardan kura sonucu yerleşen adaylar atanmak için 15-29 Temmuz 2005 tarihleri arasında İllerde kurulacak İl Sınav ve Kura Komisyonlarına Personel Genel Müdürlüğü http://personel.saglik.gov.tr internet sayfasında istenen belgelerle birlikte başvuracaklardır.

11) Kura ile ilgili diğer hususlar ve kurada tercih edilecek münhal kadrolar Personel Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (http://personel.saglik.gov.tr) ilan edilecektir.
sözleşmeli
sağlık
personeli
alım
kurası
26
haziranda
yapılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir